23 / 04 / 2024

Hüseyin Yıldırım Erbaa'da kaçak yapılaşmaya karşı mücadele başlattı!

Hüseyin Yıldırım Erbaa'da kaçak yapılaşmaya karşı mücadele başlattı!

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, ilçede bin 500 adet kaçak yapı olduğunu ifade ederek, "Kaçak yapılaşma siyasi hayatıma inat olsa da mücadele edeceğim" dedi.



Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, bir yıllık hizmet süresini basın mensuplarına değerlendirdi. Bir yıllık görev süresinde en bi'ıyiik çabalarının kunımsallaşmakla ilgili olduğunu belirten Başkan Yıldıran, yeni bir ekiple Erbaa'da belediyecilik hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, kurumsal olarak hizmet kalitesini artırmayı amaçladıklannı belirterek, "Belediyemizi hem fiziki anlamda lıem de bilgi ağı, teknoloji an tanımda yeniden donatmaya karar verdik Çünkü göreve geldiğimizde belediyenin borcu 11e kadar, alacağı 11e kadar dediğimizde sağlıklı bir veri yoktu. Bu anlamda kurumsal alt yapıda teknolojye ciddi bir yatırımla veri sistemini oluşturduk. Şu anda bölgemizde nadir belediye de bulunan onliııe bir şekilde borç sorgulama ve ödeme dahil olmak üzere belediyemizi dijital ortama taşıdık. Bu bilgi sistemi sayesinde e- imzaya geçiyoruz. Bu anlamda vatandaşın işini hızlandıracağız. Vatandaşın her birini müdürüne ayrı ayrı giderek dertlerini anlatmaktan ziyade işlemlerin hızlanması ve müdi'ırlükleriıı çalışmalarım ralıatlatıuak için beyaz masayı kurduk" dedi. 


"TEK AKLIN DEĞİL ORTAK AKLIN SESİNİ YERİNE GETİRDİK" 


Seçim döneminde vaatlerinin kitapçıda yer aldığını ifade eden Başkan Yıldırım, "Vatandaşlarımıza dedik ki bu kitapçıkları çöpe atmayın. 5 yıl soma yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı göreceksiniz. Bu vaat ettiklerimizi 5 yıl sonra yerine getireceğiz dedik Bu anlamda tek aklın değil ortak aklın sesini ortaya getirmek için çalışmalarımıza hız verdik, teni sadece başkan söyler birileri yapar mantığından değil de lıeııı birim müdürlerimiz hem mıılrtarlanmız lıeııı de SI'K'lar ve vatandaşlarımızın bir araya geldiği göriışmeler sonucunda ortak aklı uygulayacağız demiştik. Bu anlamda da ulusal proje yarışması ile ilk projemizi Erbaa'nın kalbi Ayrıca olan Çamlıkta yaptık. 


Cumhuriyet Meydanı ve 4 çarşımızın yayalaştırılması projemiz: var. Bu projemizin de birinci Ha-1 ziraıı ayında belli olarak ve çalışmaları başlatacağız. Taı ilı denilince akla Tokat gelir kadim bir şehirdir. Bu anlamda Erbaa'ya da ciddi oranda turist çekmeyi istiyoruz. Erbaa depremden sonra yıkılan ve tarihi dokusu yok olmuş bir şehir. Eakat şuanda 16 tane tescillemui eserimiz var. Bunlar köy sınırları içerisinde kalıyor. Bu yerleri doğamızla beraber turizme kazandıracağız fakat bizi farklı kılan ve bölge öne çıkaracak olan biri Horoz tepemiz var. M.Ö 2300 yılına kadar dayanan ilk kazılar 1954 yılında yapılmış 16 tarihi eser bulunmuş. Bunların birisi ftıris bir diğer Amerika'da çoğunluğu da Ankara'da sergilenen tarihi eserler. Bunla ilgili çalışma başlattık Bu anlamda yurt içinde bulamayınca yurt dışından hoca getirdik. 5 yıllık bir plan yaptık Kültür Bakanlığından onayı aldık Bakanlar kurulu kararı ile kazıya taşlayacağız. Erbaa'da tarih varın ilk ayağı başlamış olacak Akabinde bir açık lıava sergisi ve ıııiıze ile beraber Erbaa'da da tarih olduğunu vurgulayacağız. Amasya'ya kadar gelip oıadan bu tarafa geçmeyen turistleri Erbaa'dan başlayarak Kelkit Havzası ve Tokat'a çekmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. 


"KAÇAK YAPILAŞMA SİYASİ HAYATIMA MAL OLSA DA MÜCADELE EDECEĞİM' 


Başkan Yıldırım, kaçak yapılaşma ile ıııi'ıcadele ettiklerini belirterek "Bana en çok oy verenler kaçak yapılaşmanın olduğu yerler. Aıııa Cumhurbaşkanımız Başbakan olduğu dönemlerde 'çözüm süreci benim siyasi hayatıma ıııal olsa da yapacağını' dedi. 

Bende kaçak yapılaşma siyasi Itayatııııa mal olsa da ıııi'ıcadele edeceğim. Yarın seçiııı olsa da böyle konuşacağını. Ev yaptıracak vatandaşlarımıza müracaatları halinde yardımcı oluyoruz. Bu anlamda maddi gücıı olmayan vatandaşlarımıza ilk başta 100 tane sosyal konut üretmeyi düşünüyoruz. Bu anlamda  TOKİ  ile de yapılacak olan 500 konutla kaçak yapılaşma ile ıni'ıcadelemizi gizlendirecek. Vatandaşlardan bu konuda ralıatsız olanlar var. Çünkü ben komşınmın evini mühürlettim. Bıı bizlere zarar getirecek oLsa da popülist siyaset yaparsak bir farkımız kalmaz. Vatandaş takdirde etse eleştirse de biz bunu yapacağız. 4 yılımız daha var, koltuğa yapışmak içiıı gelmedik. Ama doğru şeyler yapamaz isek eleştirdiğimiz insanlardan bir farkımız olmaz ise o biz kendimizle çelişiriz. 

Şuanda iıııaı konusunda beni eleştirenler Allah göstermesin bir depreın anında bana dua edecektir. Erbaa gibi kaçak yapılaşmanın oldugıı bir ilçe yok Erbaa'da bin 500 tane kaçak yapı var" ifadelerini kullandı. 


CEZAEVİ YERİNE STADYUM PROJESİ 


Eski TEKEL ambarlarının olduğu alana lıapislıaııe yerine stadyum yapına kararı aldıklarını ifade eden Başkan Yıldırım ayrıca TOKI için arsa satın aldıklarını ve ilk etapta 500 konutluk çalışına başlatacaklarını sözlerine ekledi.


Hürsöz


Geri Dön