24 / 04 / 2024

Batman Yenişehir'e modern eğitim yatırımı!

Batman Yenişehir'e modern eğitim yatırımı!

Batman'ın Yenişehir ilçesinde inşa edilen modern eğitim yuvası ve yurt binasının yapımı tamamlandı. 24 derslikli Anadolu Lisesi ile 300 kişilik öğrenci yurdunun inşaatı süresinden önce bitti.



Batman'ın Yenişehir ilçesinde inşa edilen 24 derslikli Anadolu Lisesi ile 300 kişilik öğrenci yurdunun yapımı süresinden önce tamamlandı.  


20 Ağustos 2016 tarihinde temeli atılan 24 derslikli Abdulhamit Han Anadolu Lisesi ile 300 kişi kapasiteli öğrenci yurdu, yeni eğitim ve öğretim yılına hazır. Yaklaşık 12 Milyon TL’ye mal olan yurdun geçici kabulünün Kurban bayramı sonrası yapılacağı açıklandı.


Şantiye Şefi Enes Nasıroğlu: “Süresinden 3 ay önce eğitim yuvası ile yurdu teslim etmeye hazırlanıyoruz. 500’e yakın eleman ile 4 teknik personelin görev yaptığı yurdun yolu için de Belediye ekipleri yol yapımına başladı” açıklamasında bulundu.


Batman Üniversitesi Batıraman kampus yolu üzerindeki Yenişehir mahallesindeki eğitim yuvası ile yurt, 19 bin metrekarelik alanda yükseldi. Anadolu Lisesi bitişiğindeki yurt binasında da 400 metrekarelik yemekhane, öğrencilerin duş alabilecekleri odalar bulunuyor. 




Batman Çağdaş


Geri Dön