25 / 04 / 2024

Mehmet Demir: Şırnak'a 374 milyon lira eğitim yatırımı yapıldı!

Mehmet Demir: Şırnak'a 374 milyon lira eğitim yatırımı yapıldı!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir, AK Parti hükümeti tarafından Şırnak' a eğitim alanında 374 milyon lira yatırımın yapıldığını söyledi...




Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir, AK Parti hükümeti tarafından Şırnak'a eğitim alanında 374 milyon lira yatırımın yapıldığını söyledi.


Demir, AK Parti hükümeti tarafından 2002 yılından bu yana Şırnak ili ve ilçelerine yapılan eğitim yatırımlarını değerlendirdi. Demir, ruhen ve bedenen iyi yetişmiş nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim alanında ilklere imza attıklarını ifade etti. Demir, "Eğitime yapılan yatırımları geleceğimizin teminatı olarak değerlendirip öğrenci ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tedbirler alıyoruz. Yeni binaların yapımının yanında, mevcut binalarda yürütülen yenileştirme çalışmalarıyla okullarımızdaki fiziki ortamı eğitim öğretime daha uygun hale getiriyoruz. Fatih Projesi ile de eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanma hedeflerini gerçekleştirdik" dedi.


"OKUL VE DERSLİK SAYISI ARTTI EĞİTİM KALİTESİ YÜKSELDİ"


Şırnak’ta okul öncesi eğitimden ortaöğretime okul sayısını 310’dan 810’a yükselttiklerini anlatan Demir, "Eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla, Şırnak’a 3 bin 433 yeni derslik inşa ederek derslik sayısını yüzde 221 artırdık. Mevcut derslikleri yeniledik. Öğrencilerin daha rahat şartlarda öğrenim görebilmesi için eğitimin her kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısını düşürdük. 2003 yılında uygulamaya koyduğumuz ücretsiz ders kitabı projesiyle öğrenciler için kitap bulma derdine, veliler için kitap alma çilesine son verdik. Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. 2003-2013 yılları arasında Şırnak’taki öğrencilerimize 25,6 milyon lira maliyetle 15 milyon adet ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık. 2003-2013 yılları arasında eğitimde ileri teknolojiyi yakalamak için, okullara 5 bin 5 adet bilgisayar gönderdik, 227 okula ADSL bağlantısı sağladık. Toplam 227 bilişim teknoloji sınıfı kurduk. Eğitimle teknolojiyi tanıştırdık Fatih Projesi kapsamında Şırnak’taki okullara 400 akıllı tahta, 17 çok fonksiyonlu yazıcı, 17 doküman kamera, 196 tablet bilgisayar gönderdik. Şırnak Üniversite’ye kavuştu, 111 milyon lira yatırım ödeneği gönderildi. Şırnak Üniversitesi, kurulduğu 2008 yılından 2013 yılına kadar, 2009 yılında 455 olan öğrenci sayısının 2013 yılında 2 bin 498’e ulaştı. İktisadi ve idari bilimler fakültesi, mühendislik fakültesi, ilahiyat fakültesi, beden eğitimi ve spor yüksekokulu yanı sıra fen bilimleri enstitüsü, sosyal bilimler enstitüsü ile eğitim verdiğimiz üniversitemizde, AK Parti hükümeti tarafından 111 milyon TL yatırım ödeneği gönderdik" diye konuştu.



Doğu Rehberi


Geri Dön