28 / 03 / 2024

Batman’da imar çıkmazı!

Batman’da imar çıkmazı!

Batman Belediyesi Eş Başkanları, basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Başkan Demir, Batman’da imar çıkmazının yaşandığına dikkat çekti.



Batman Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcılarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. İmar sorunundan iş akitleri fesh edilen işçilere, halk otobüslerinin yeni çalışma sisteminden taşınmazlara dek açıklamalarda bulunan Başkanlar: “Belediyecilik, bir hizmet kurumudur. Hizmet eden her kim olursa olsun onlarla beraber çalışacağız. Ama çalışmak istemeyenle işimiz olmaz” dediler.

**Batman’da imar çıkmazının yaşandığına dikkat çeken Başkan Demir: “Kent merkezindeki 8 mahallede 18. Madde uygulaması bile yok. Çoğu vatandaşın tapusu bulunmuyor. İmar sorunu ciddi boyutta. Ancak bundan sonraki süreçte yeşil alan bırakmayan hiçbir yapıya izin vermeyeceğiz” dedi.

GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİLER

Batman Belediyesi, yönetimi 5 aylık çalışmalarını ve gündemdeki konuları açıkladı. Mado’da gerçekleşen basın toplantısına Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir, Songül Korkmaz, Başkan Yardımcıları Ercan Astan, Zeki Hedekoğlu, Nevzat Nemcik, Şehriban Aydın, Mehmet Salih Çetinkaya ve bazı birim müdürleri katılım gösterdi. Batman Çağdaş Gazetesi'nde yer alan habere göre; son zamanda Belediye’den işten çıkarılmalarla ilgili eleştirileri cevaplandıran Belediye Başkanı Demir: “Belediyecilik, bir hizmet kurumudur ve hizmet eden her kim olursa olsun onlarla beraber çalışacağız. Ama çalışmak istemeyen her kim olursa olsun iş sözleşmelerini feshedeceğiz. Bizim yaklaşım tarzımız budur. Öyle ciddi anlamda işten çıkarmalar da söz konusu değildir. Eğer bir personel 82 gün usule aykırı bir şekilde rapor alıyorsa o işçinin çalışmasını herhalde kimse savunmaz. Gerçekten çalışma performanslarından dolayı işlerine son verilenler var” dedi.

“ANTRENÖRLER BEDEN İŞÇİSİ OLARAK İŞE ALINMIŞ”

Kayyum döneminde işe alınan antrenörlerin görev yerlerinin değiştirilmesiyle ilgili eleştirileri yanıtlayan Eş Başkan Demir, şunları söyledi: “Antrenörlerle ilgili eleştiri alıyoruz. Alınan antrenörlerin hepsi beden işçisi olarak alınmış ve bünyemizde bir spor kompleksi var. Şimdi bu antrenörlerin işine son vermek mi gerekir,  yoksa bunların evlerine ekmek götürmeleri sağlayıp, ihtiyaç duyduğumuz alanlar da istihdam etmek mi? Tüm imkanlarımızı zorlayarak bu arkadaşlarımızı farklı birimlerde çalıştırarak tutmayı tercih ettik. Çıkarılan işçilerle ilgili şehit çocuğu mu değil mi biz ona bakmayız. Ayrıca biz de hala çalışan şehit yakınları da var.”

“HALKIN MALI HALKA İADE EDİLMELİ”

Bazı kurumlara verilen taşınmazlarla ilgili konuşan Demir: “Belediyenin mallarını belirli bazı vakıflara veya kişilere peşkeş çekilmesine kimin hakkı var? Bizim yaptığımız, peşkeş çekilmiş olanları halkın malı olanını, halka iadesini sağlamaktır. Bir vakfın ne özelliği vardı ki belediyenin arsaları onlara hibe ediliyor. O mahallenin Millet bahçesi yapılmadan önce tek yeşil alanıydı.  Kurumlara yapılan hibe yerleri genelde geri alandı. Sadece Yeşilay’a verilen Gençlik Merkezinin Yeşilay’da kalmasını uygun gördük. Yeşilay’ın özellikle Batman’da artan uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları nedeniyle tahsis edilmesinde fayda gördük” dedi.

“İMAR’DA ÇIKMAZ VAR”

Bölgenin gündeminde bulunan imar sorunuyla ilgili konuşan Demir: “Batman’da bir imar çıkmazı var. 19 Mayıs, Beşevler, Aydınlıkevler, Kısmet, Raman, Seyitler, Güneykent ve Petrolkent mahallerinde 18. madde uygulaması yok. Gittiğimiz her yerde vatandaşlar diyor ki tapumuz yok. Batman’a 30-40 yıldır gelmişler ama evlerin tapusu yok. Çözülmesi gereken bir sorundur. İmar barışı aslında şehircilik cinayetini teşvik etmeye yönelik bir planlamadır. Tüm kaçak yapıların var olan arsaların ful yapılmasına, bir inşaat alanına dönüştürmesine ve yeşil alansız yapılara yol açtı. Asla biz buna müsaade etmeyeceğiz. Her binanın her adanın yeşil alanı kendi içinde olacak. Bundan böyle yeşil alan bırakmayan yapılara izin vermeyeceğiz. Bizim temel şiarımızda hiç kimseye torpil yapma olamayacaktır. Herkes eşit olacaktır” dedi.

KORKMAZ: “İLUH SORUNUNU ÇÖZMEK İSTİYORUZ”

Toplantıda konuşan Eş Başkan Songül Korkmaz ise şu ifadeleri kullandı: “Tüm siyasetçiler farklı zamanlarda İluh deresi ile ilgili vaadlerde bulundu. 5 Yıllık çalışma sürecinde ilk etapta İluh deresini çözüme kavuşturmak istiyoruz. Bunun dışında Batman’a kazandıracağımız birçok projemiz var. Bunlardan bir tanesi de özellikle kadın alanında istihdam alanı yaratmak. Kadınları biraz daha üretime katmaya yönelik projeler planlıyoruz. İkincisi ise büyük bir sosyal donatı planlıyoruz.”


Geri Dön