19 / 04 / 2024

Batman'ın en büyük park arsası satıldı!

 Batman'ın en büyük park arsası satıldı!

Batman parkın kurulu olduğu en büyük ve en pahalı arsası 8 küsur dönümlük arazi belediye yönetimi tarfından satılmıştır. Satılan arsaların hepsi de hisseli olup amaç vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırmaktı.



Batman Belediyesi eski Başkan Vekili Serhat Temel, mevcut belediye yönetiminin dönemleri hakkında yapmış oldukları olumsuz açıklamalara eleştiri getirdi. Temel "Belediye yönetimi her mikrofon uzatıldığında bizim hakkımızda olumsuz beyan veren ve sürekli karalayan bir tutum sergiliyor. Sanki biz başka partinin yönetimiymiş gibi şaşılacak düzeyde kirli bilgi ve anti propagandaya dönüşen açıklamalar yapıyor. Bu durum kanımca iki nedenden dolayıdır. Birincisi şimdiki yönetimin yaşadığı özgüven sorunu ikincisi ise bugün belediye yönetiminde belli bir grubun şeklen partili ama aslında parti kültürü ve ahlakını almamasından kaynaklıdır. Yoksa kendi partisinin bir önceki yönetimini bu kadar karalayan başka bir yönetim bulamazsınız. Çok eleştirdiğimiz 'düzen' partileri bile bunu yapmaz ve yapamaz. Uzun bir zaman bekledim ki partinin yetkili organları olaya müdahale etsin ama bu yapılmadı" ifadesinde bulundu. 


"MEVCUT BELEDİYE YÖNETİMİ BATMAN PARK ARSASINI SATTI" 

Seçim sonrası suskunluğa da açıklık getiren Temel. Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir'in dönemlerindeki arsa satışına göndermede bulundu. Temel şunları kaydetti: " 2014 yılında yapılan seçimlerden sonra yorucu ve yıpratıcı geçen 4 yıl 3 ayın ardından sivil ve özgür bir insan olarak hayatıma devam etmeyi çok özlemiştim, insan bazen aldığı kararlarının doğruluğu için geriye dönüp bakar ve tekrardan bir değerlendirmeye tabi tutar. Benimde öyle oldu. Hiç bir an şüpheye düşmedim. Ben tekrardan belediye başkanı olmak istemiyordum ve seçimde aday olmadım. Seçimden hemen sonra belli bir rahatlama olmasına rağmen, babamın kansere yakalanması ve sonrasında yaşanılan sıkıntılı bir süreçten sonra aslında hala umut ettiğim rahat ve sakinliği hayatımda yakalayamadım. Ve bu durumdan kaynaklı planlanm değişti. Uzun bir süre Batmandan uzak kalmam gerekti ve bu süreç şehir ile belli bir kopuklukta yarattı. Bu zaman aralığında ise belediye yeni yönetimi göreve başlamış her şey mecrasında devam ediyordu. Mesela ilk aklıma gelen Belediye Eş başkanı Sabri Özdemir'in basına yansıyan ve bizim belediyenin arsalarını sattığımız ama kendilerinin görevde olduğu dönemde böyle bir şeyin olamayacağı şeklindeki basına verdiği beyanıdır. Gelim görün ki bu demeçten bir kaç ay sonra şimdiki belediye yönetimi belediyenin en büyük ve en pahalı arsasını satmıştır. (Batman parkın kurulu olduğu 8 küsur dönümlük arazi) . Bu kadar ciddiyetsiz bir durum olabilir mi? Bizim dönemimizde 2 dönümden büyük tek bir arsa satmamışken! Satılan arsaların hepsi de hisseli olup vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırmak amaçlı iken. Aslında tüm bunlara cevap vermek yerine belediye nasıl projeler üretir ve Batman için nasıl daha iyi şeyler yapar diye tartışmamız gerekirdi. Ama gerçeklik maalesef bu kadar basit ve düzeysizdir." 


"YENİ YÖNETİM PROJEDEN BAHSEDİYOR MU" 

Batman Belediye'sinin yeni yönetiminin projelerden bahsetmediğine dikkat çeken Temel şöyle konuştu: " Eski yönetimle didişen değil ileriye ^bakan ve proje üreten bir yönetim istiyor. Sahi proje demişken 1,5 yıldır görevde olan bir yönetimin hiç projeden bahsettiğini duydunuz mu? Basın bu konuda sahici bir Lsoru sorabilmiş mi kendilerine? Bizim dönemimizde takibini yaptığım ve Batman kenti için , . hayati önemde olan  Katı Atık İstasyonu ile Biyolojik arıtma tesisi projeleri ile ilgili tek bir bilgi paylaşımı ve gelişme var mıdır? Soruları çoğaltabiliriz. Beni tanıyanlar bilir. En üst sorumlu olarak bizim dönemimizde yapamadığımızın özeleştirisinde çıkıp açık yüreklilikle halka ve kamuoyuna yapmışımdır. Sadece arşivlere bakmak yeterli olacaktır...Ben Batmanlı bir vatandaş olarak şunu istiyorum. Umarım bizim yaptığımız hizmetin iki katını şimdiki yönetim yapar ve bende bundan memnuniyet duyarım. Ama üzülerek söylüyorum ki bu tarz ve anlayışla devam edilirse bu beş yıl Batman için kayıp bir dönem olacaktır.'" 


Batman Medya Gazetesi


Geri Dön