16 / 04 / 2024

Batmanlı inşaat işçilerine eğitim semineri!

Batmanlı inşaat işçilerine eğitim semineri!

Makine Mühendisi Cüneyt Kalaycı tarafından Batman'da 'Güvenli İskele Projesi' kapsamında seminer düzenlendi. Seminere, Batman'da inşaat sektöründe hizmet veren firma yetkilileri katılım gösterdi.



Makine Mühendisi Cüneyt Kalaycı tarafından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki seminere. Belediyemiz Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü. Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü. Park ve Bahçe Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün yanı sıra Batman İl Özel İdaresi, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, çalışanları, Batman'da inşaat sektöründe hizmet veren firma yetkilileri katıldı. 


KAZA RİSKİNE DİKKAT ÇEKİLDİ 

Seminerde konuşan Mühendis Kalaycı: "İnşaatlarda sıkça yaşanan iskele kazalarının son bulması için "Güvenli İskele Projesi"ni hayata geçiyoruz. Projemizle birlikte artık inşaatlarda iskele kurulumunu yetkili teknik personel yerinde denetim ve takibini yaparak standartlara uygun ve güvenli şekilde kurulmasını sağlayacak. İskelelerin yerinde denetim ve takip sürecini Türkiye'de şu an ilk olarak Batman Belediyesinin hayata geçirmesi bizim için büyük önem arz ediyor" dedi. Güvenli İskele Projesi 03.04.2017 tarih itibariyle tamamen devreye girmekle beraber şehirde kurulacak tüm iskeleler 'iş güvenliği standartlarına' uygun bir şekilde olması sağlanacak. Standartlara uygun olmayan iskelelere çalışma izni verilmeyecek. Seminerde, güvenli iskele projesinin amacı, uygulamanın işleyişi, iskele nedir? İskele türleri, yapı iskelelerinin kurulum standartları ve iskele kazaları konuları anlatıldı.



Batman Gazetesi


Geri Dön