24 / 04 / 2024

Battal İlgezdi, fotokopiyle çoğaltılmış tapu senedi mi dağıttı?

Battal İlgezdi, fotokopiyle çoğaltılmış tapu senedi mi dağıttı?

2009 yılında Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana mahallelerindeki imar sorununu çözeceğine dair “namus sözü” veren CHP'li Battal İlgezdi, 10 yıl sonra 31 Mart için de yine aynı vaatte bulunuyor. 



Hakkındaki yolsuzluk iddiaları sebebi ile görevinden alınan CHP’li Ataşehir eski Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, ilk seçildiği 2009 yılında Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana Mahallelerinde vatandaşa tapu şeklinde fotokopiyle çoğaltılmış “tapu senedi taahhütnamesi” dağıttığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak'tan Fetih Özer ve Talha Menteş'in haberine göre o dönem kapı kapı dolaşan İlgezdi, seçildiği takdirde elinde bu belgesi olan vatandaşların tapu sorununu çözeceği sözünü vermişti. Sözünü tutmayan İlgezdi, 2014'teki seçimlerde de aynı vaatlerle seçmenin karşısına çıktı. O dönemi de pas geçen İlgezdi, şimdi aynı mahallelerde 6 ay içerisinde tapuları vereceği vaadinde bulunuyor.

Battal İlgezdi, fotokopiyle çoğaltılmış tapu senedi mi dağıttı?


10 yıldır kendilerine verilen sözün yerine getirilmesini bekleyen vatandaşlar, İlgezdi’ye ateş püskürüyor. Fotokopi tapu senedi taahhütnamesi alan mahalle sakinlerinden Aykan Acar, geçen yıla kadar CHP üyesi olduğunu ve iki seçimde İlgezdi'ye oy verdiğini söyledi.

Battal İlgezdi, fotokopiyle çoğaltılmış tapu senedi mi dağıttı?

İlgezdi'yi sahada bir kez gördüğünü belirten Acar, “Bize 2009 yılında tapu vaadinde bulundu. Elimize fotokopi bir tapu verdi. İmar sorunlarının çözülüceğini vaat ederek bizleri kendine inandırdı. Ama sorunlarımız hala çözülmedi. Ben 10 yılın sonunda farkettim ki yıllardır yaşadığım sokağa tek çivi çakılmadı. 10 yıllık talana ve yalana artık bir son versinler” diye açıklama yaptı. 

Mahallenin 30 yıllık tapu sorunu olduğunu ifade eden Emin Aydın ise “İlgezdi elimize bir kağıt tutuşturup 'namus sözü' diyerek bizi kendisine inandırdı. Keşke ona oy vermeseydim. Aldı oyları ortada bir şey yok” dedi.


Geri Dön