20 / 04 / 2024

Bir CEO'nun hayali: Bayburt Beşpınar Köyü

Bir CEO'nun hayali: Bayburt Beşpınar Köyü

6 aydır Azeri petrol devi Socar’ın CEO’luğunu yürüten Kenan Yavuz emeklilik planlarının merkezine, memleketi Bayburt’un Beşpınar Köyü'nü koymuş. İşte her fırsatta memleketine giden Kenan Yavuz'un köyüyle ilgili ilginç emeklilik planı...



Uzun yıllar Koç Holding’te üst düzey görevlerde bulunan Kenan Yavuz, altı yıldır Petkim Petrokimya Holding’in de sahibi olan Azeri petrol devi Socar’ın CEO’luğunu yürütüyor. Kendisini yakından tanıyanlar enerji ve finans konularındaki ihtisasını iyi bilirler. Yakınlarının iyi bildiği bir gerçek de Kenan Yavuz’un memleketi Bayburt’a olan düşkünlüğüdür. Bayburt’un Beşpınar Köyü’ne iddialı bir yayla evi yaptıran Yavuz, sözünü ettiğimiz konakta çok sıklıkla ailesi ve akrabaları ile bir araya geliyor.


İş hayatında 2015’te 30’uncu yılını dolduracak olan Socar CEO’su Yavuz, emeklilik günleri için şimdiden planlarını hazırlamış bile. Ekonomist’in haberine göre Yavuz yoğun çalışma hayatının ardından köyüne dönüp hem ailesini hem de köyünün tarihini anlatan bir müze kurmaya karar vermiş bulunuyor.


Kenan Yavuz, bu konuda şunları söylüyor: "Henüz vakit var ama emeklilik planım şimdiden hazır. Köyüme dönüp önce eskilerin aydınlanmak için kandil yağı olarak da kullandığı beziryağı üretimi için bir küçük değirmen kuracağım. Bu benim hayalimdi. Bölgede çok iyi bir değirmen taşı buldum ve çalışmalara başladım. Artık alıcı yok ama bu nostaljik yağı tanıtmak ve yaşatmak istiyorum. Ayrıca, ailemin ve köyümün tarihini sergileyeceğimiz bir müze kuracağım. Burada köyün tarihini anlatan sinevizyon gösterileri de yapmayı planlıyorum. O günleri şimdiden iple çekiyorum."




Geri Dön