20 / 04 / 2024

Bayraklı Belediyesi nakdi para ve eşya yardımı yaptı!

Bayraklı Belediyesi nakdi para ve eşya yardımı yaptı!

Bayraklı Belediyesi geçtiğimiz yıl engelli, öğrenci, yaşlı, hasta, yatalak ve maddi durumu iyi olmayan toplam 7 bin 953 kişiye nakdi para, gıda, erzak, giysi ve eşya yardımı yaptı.




Bayraklı Belediyesi geçtiğimiz yıl engelli, öğrenci, yaşlı, hasta, yatalak ve maddi durumu iyi olmayan toplam 7 bin 953 kişiye nakdi para, gıda, erzak, giysi ve eşya yardımı yaptı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, sosyal market ve semt evlerinde yapılan başvuruların yanı sıra, kurduğu ekiplerle muhtarlıkları ziyaret ederek ihtiyaç sahiplerini tek tek belirledi.


Yerinde tespit edildi

Yapılan çalışmalar doğrultusunda 2014'te bin 856 yardıma muhtaç aileyi evinde ziyaret eden ekipler, ihtiyaçları yerinde tespit etti. Sel, yangın gibi doğal afetlerde mağdur olan, sağlık sorunu nedeniyle maddi durumu uygun olmayan 347 aileye nakdi para yardımında bulundu. Bin 961 aileye ise erzak, yakacak, giysi ve eşya yardımı yapıldı. 

Muhtaç, yaşlı ve yatalak vatandaşların sağlık kuruluşlarına naklini sağlayan belediye, evinden çıkamayacak durumdaki hastalar ve yaşlılar için de periyodik şekilde kuaför hizmeti sundu. Maddi durumu iyi olmayıp eğitimlerinde başarılı olduğu belirlenen bin 400 öğrenciye burs veren Bayraklı Belediyesi, bin 200 öğrenciye de kırtasiye malzemesi hediye etti. 


"Doğumdan ölüme beraberiz"

Başkan Hasan Karabağ, "Bayraklı'da işsizlik oranı çok yüksek. Hemşerilerimin doğumundan ölümüne kadar hayatlarına müdahil oluyoruz. Elimizden geldiğince dar gelirli vatandaşlara belediye olarak destek vermeye çalışıyoruz. Bütçemizin önemli bir bölümünü sosyal yardımlara ayırdık. Desteğimiz sürecek" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön