26 / 04 / 2024

Evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacak! 

Evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacak! 

Manavgat AFAD Koordinasyon Merkezi'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacağını açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, orman yangınlarına yönelik Manavgat AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum,  Antalya, Manavgat ve Gündoğmuş'taki yangınların büyük bölümünün kontrol altına alındığını dile getirdi. 

Kentlerde konteyner kurulumunun devam ettiğini söyleyen Kurum, şunları söyledi: 

Evi yanan vatandaşlara 50 bin TL ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacak! 

"Toplamda acil ihtiyacı olan vatandaşlarımız için 146 adet konteynerin kurulumu tamamlandı. Amacımız 3-4 gün içinde bütün Antalya'da konteyner ihtiyacını AFAD'ımız inşallah karşılayacaktır. Buna ilişkin 400 konteyner Antalya'mıza gelmiştir ve ihtiyaç mahallerine, mahallelerimize gönderilmektedir. Yine bu çerçevede 140 çadır kurulumu tamamlanmış durumda. Kızılay'ımızla birlikte de vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarını giderecek adımlar atıyoruz. Günde ortalama 17 bin vatandaşımıza yemek dağıtımı yapılıyor. Bu çerçevede bugüne kadar 95 bin kumanya dağıtıldı, 93 bin öğün de yemek verildi."

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Kurum şu açıklamalarda bulundu: 

"Şu ana kadar bölgeye toplamda 52,5 milyon lira nakdi yardım gönderildi. Bir taraftan da yaptığımız hasar tespitleri çerçevesinde vatandaşlarımızın eşya hasarlarını giderecek, taşınma ve kira masraflarını giderecek nakdi ödemelerimizi yapıyoruz. Bugün itibariyle toplamda 16 milyon 800 bin lira nakdi ödemeyi vatandaşlarımızın hesaplarına yaptık. Evi tamamen yanan vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar eşya yardımı, kira yardımı hesaplarına yatırılacaktır. İlk ödemeleri yapılmıştır. Kalan ödemeler de tespitlerin bitmesine müteakip yapılacaktır.

Yangının söndürülmesine takiben en geç 2-3 gün içinde Muğla’daki hasar tespit çalışmalarının da tamamlanacağını belirten Kurum, "Bugün itibarıyla Antalya’daki hasar tespit çalışmaları çerçevesinde toplamda 6 bin 340 bağımsız bölüm incelendi ve ağır hasarlı, yıkık ve yıkılması gereken 2 bin 164 bağımsız birim tespit edildi. 62 kamu binası da bu çerçevede incelendi. Bir taraftan da yeni konutların yapımı için ve yıkılma riski olan binalarda vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alacak adımları atıyoruz. Hızlı bir şekilde binaların yıkım sürecini başlattık. Bu çerçevede de 503 binanın yıkımı tamamlanmış durumda." şeklinde konuştu.

Yangında evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacak!


Geri Dön