25 / 04 / 2024

Bayraklı sakinleri toprak kayması korkusuyla yaşıyor!

Bayraklı sakinleri toprak kayması korkusuyla yaşıyor!

İzmir'in Bayraklı İlçesi Gümülpaşa Semti 'nde, inşaat için yapılan hafriyat çalışması sırasında meydana gelen toprak kaymaları, çevresindeki üç apartmanda oturanlara korku dolu günler yaşatmaya başladı.




İzmir'in Bayraklı İlçesi Gümülpaşa Semti'nde, inşaat için yapılan hafriyat çalışması sırasında meydana gelen toprak kaymaları, çevresindeki üç apartmanda oturanlara korku dolu günler yaşatmaya başladı. Vatandaşlar biran önce önlem alınmasını istedi. Bayraklı Belediyesi yetkilileri ise, istinat duvarı için ihale sürecinin başlatıldığını, sorunu gidereceklerini açıkladı. Gümüşpala'da, Altınyol yanındaki alanda, gecekonduları satın alan inşaat firması, geçen Haziran ayında, bunları yıkıp temel kazısı çalışması başlattı. Büyük iş makinelerinin de kullanıldığı kazı çalışmaları sırasında, gerekli planlama yapılmadığı için, bazı bölgelerde çökmeler görüldü. Bölgede inceleme yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, kazıdan dolayı heyelan riskinin bulunduğunu, iki apartmana 1.5 metre yakınlıkta büyük çatlaklar oluştuğunu belirtti, bunun için de burada bulunanların tahliye edilmeleri yönünde karar verdi. 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden gelen istek doğrultusunda, Bayraklı Belediyesi encümeni, iki apartmanın boşaltılması için geçen ağustos aymda tahliye kararı verdi. Apartman sakinleri, mimar ve mühendis odalarından, tahliye gerekmediğine dair rapor aldı. Bunu da mahkeme kararıyla onaylatınca tahliyeler durduruldu. 


Toprak kaymalarının durması için biran önce istinat duvarının yapılmasını bekleyen vatandaşlar, son günlerdeki yağışların ardından yine korkulu günler yaşamaya başladı. Bu kez de aynı bölgedeki toprak kayması sırasında tonlarca ağırlıktaki kaya, inşaatı bitmiş, ancak henüz kimsenin oturmadığı apartmana doğru yuvarlandı. Kaya parçası, apartmanın duvarına çarparak durdu. Bunun üzerine bir kez daha seslerini yükselten apartman sakinleri, her gün yıkılma korkusunu yaşamaktan psikolojilerinin bozulduğunu söyledi. 

Konuyla ilgili olarak Bayraklı Belediyesi yetkilileri ise, müteahitlik firmasına istinat duvarını yapmaları için yasal süre verdiklerini, bunun olmaması üzerine bu kez kendüerinin istinat duvarını yaptırmak için ihale sürecine gittiklerini, en kısa zamanda da sorunu gidereceklerini belirtti. 



Ankara Son Söz


Geri Dön