18 / 04 / 2024

Bayraklı Şehir Hastanesi'nden fay hattının geçip geçmediği iddiası TBMM'de!

Bayraklı Şehir Hastanesi'nden fay hattının geçip geçmediği iddiası TBMM'de!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yapılmakta olan şehir hastanesinin bulunduğu bölgeden bir fay hattının geçip geçmediğine dair yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, İzmir'in Bayraklı ilçesinde yapılmakta olan şehir hastanesinin bulunduğu bölgeden bir fay hattının geçip geçmediğine dair yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yapılmakta olan şehir hastanesinin bulunduğu bölgeden bir fay hattının geçip CHP'li Serter, ''Aşağıdaki sorularımın, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Serter, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İzmir'in Bayraklı ilçesinde yapımı devam eden Şehir Hastanesinin altından diri fay hatları geçtiğine dair Jeoloji mühendislerinin ortaya koyduğu görüşler mevcuttur” İfadelerini kullanmıştır.''

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1 – Bu çerçevede Bakanlığınızın İzmir Şehir Hastanesi'nin altyapısını güçlendirme ve de ulaştırma planlarını yaparken riskleri öngören planlamalar yapmaya dair attığı adımlar, yaptığı fizibilite çalışmaları söz konusu mudur? 


Geri Dön