23 / 04 / 2024

Bayraklı'da imar değişikliğinde ne gerekiyorsa yapılacak!

Bayraklı'da imar değişikliğinde ne gerekiyorsa yapılacak!

Bayraklı'da imar değişikliğinde ne gerekiyorsa yapılacak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, BAYGEM'de kurs gören öğrenciler ve onların velileri ile buluştu, gerçekleştireceği projelerini anlattı, gelen soru ve önerileri dinledi.



Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, BAYGEM'de kurs gören öğrenci ve velileriyle buluştu, gecekondu bölgelerinde mutlaka imar değişikliğine gidileceğini söyledi, "Konuyla ilgil, gereken yapılacak, tüm imkanlar da seferber edilecek" dedi Gecekondu imar plan revizyonu hakkında vatandaşları bilgilendiren Karabağ, şunları söyledi: "Gümüşpala, Çay, Yamanlar, Onur, Nafiz Gürman, Emek, Adalet ve Manavkuyu mahallelerinin bir bölümünde ilk etapta küçük parselleri birleştirip, daha yüksek inşaat izni veren bir çalışma yapıyoruz. Yıllardır beklediğimiz şey budur. İki-üç-dört katlı kaçak yapınız var. Bu haliyle buraya hangi müteahhit girecek? O müteahhit girmediği, mevcut imar planları çatıştığı için ben size park, yol yapamıyorum, üstünde gecekondunuz var.Sebebi de bu plan çalışmadığı içindir. Bu dönemi unutulmaz olarak geçirmek istiyorsak, mevcut planları değiştirmemiz gerekiyor. 

Nasıl sahildeki zenginlerin arsalarına gökdelen izni veriliyorsa, benim gecekondudaki insanlarımın da arsalarının değer kazanması için müteahhitliğe elverişli imar değişikliği yapılması gerekiyor. 200 metrekare arsası varsa, iki-üç daire alması gerekiyor. 

Değişikliğin bu dönem sonuna kadar gerçekleşmesi için çalışacağım. Siz de gecekondularınızı satmayın. İmar planlarının değiştirilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak, tüm imkanlar seferber edilecek." Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kısa sürede yakaladığı başarıyla dikkal çeken Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğilim Merkezinde (BAYGEM) kurs gören öğrenciler ve velileriyle biraıaya geldi. 

Başkan Karabağ, "Sız bizlere güvendiniz, çocuklarınızı emanet etliniz. Güveninizi boşa çıkarmamak için titiz bir çalışma yürütüyoruz" dedi. 

Karabağ, burada yaptığı konuşmada, gecekondu bölgelerinde imar değişikliğine gidileceğini belirtti. Karabağ, "Bu dönemi unutulmaz bir dönem olarak geçirmek istiyorsak, bu mevcut imar planlarını değiştirmemiz gerekiyor. Nasıl sahildeki zengin insanların arsalarına gökdelen izni veriliyorsa, benim gecekondudaki insanlarımın da arsalarının değer kazanması için imar değişikliği gerekiyor. 

Bunun bu dönem sonuna kadar gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapılacak, tüm imkanlar seferber edilecek" dedi. 

400 dar gelirli aile Karabağ, Postacılar Mahallcsi'ndeki BAYGEM'in konferans salonunda öğrenci velilerine, yaptıkları projeleri anlattı, onlardan gelen soru ve önerileri dinledi. 

Karabağ, yaklaşık altı yıldır BAYGEM'in başarılı faaliyetlerin altına imza attığını söyledi. Karabağ, "6 yıl boyunca yaptığınız çalışmalardan sizi en mutlu eden neydi diye sorsanız, tereddütsüz, 'Dershane hizmetimiz' derim. 

Arkasından da bin 400 dar gelirli ailenin başarılı çocuklarına verdiğimiz bursu söylerdim. Sız bizlere güvendiniz, çocuklarınızı emanet ettiniz. Güveninizi boşa çıkarmamak için titiz bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

BAYGEM'i önümüzdeki süreçte daha da büyüteceğiz" diye konuştu. 


Posta Ege


Geri Dön