20 / 04 / 2024

Bayraklı'daki kaçak düğün salonu yıkıldı!

Bayraklı'daki kaçak düğün salonu yıkıldı!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir süreden bu yana Belediye ile Yamanlar Cemevi yönetimi arasında gerginliğe neden olan düğün salonu yıkıldı.




İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir süreden bu yana Belediye ile Yamanlar Cemevi yönetimi arasında gerginliğe neden olan düğün salonu yıkıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, düğün salonunun bulunduğu alana da pazar tezgahlarının kurulacağını, bunları da ilçelerinde faaliyet gösteren Alevi derneklerine tahsis edeceklerini söyledi. Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şube Başkanı Mehmet Bozkurt ise yaşananlara tepki gösterip istediği yönetimi seçtiremeyen belediye başkanının kininin kurbanı olduklarını öne sürdü. 


Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi'ndeki seçimi arıdndan dernek ile belediye arasında başlayan gelirim sonrasında, Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ, 2 hafta önce Yamanlar Cemevi'ne gelir sağlayan düğün salonunu kaçak olduğu gerekçesiyle yıkacağını açıkladı. Bu açıklamadan sonra daha da tırmanan gerilim sırasında geçen cuma günü bölgeye giden yıkım ekibi, polisin önlemi altında düğün salonunun duvarlarını yıktı. Dernek yöneticileri ve üyeleri ise bir gün sonra duvarların yıkılan bölümlerini onardı, düğün salonunun içerisini temizleyip gece düğün yaptı.


SALON BU KEZ TAMAMEN YIKILDI


Bu sabah ikinci kez bölgeye giden belediye ekipleri, dirençle karşılaşmadan düğün salonunu bu kez tamamen yıktı. Yıkımdan arta kalan molazlar da kamyonlarla taşındı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, düğün salonunu pazar yeri içerisinde kaldığı ve kaçak olduğu için yıktıklarını belirtti. Kaçak yapıyla ilgili mahkeme kararı olduğunu ifade eden Hasan Karabağ, "Düğün salonu pazar alanı içerisinde kalıyordu. Pazar alanı şimdi genişledi. Orada ortaya çıkacak tezgahları Bayraklı sınırları içerisinde faaliyet gösteren yöre dernekleri de dahil olmak üzere, Alevi derneklerimize eşit bir şekilde tahsisini yapacağız. Burası dernekler için bir gelir kaynağı olacak" dedi. Hasan Karabağ, ayrıca Nafiz Gürman Mahallesi'ne cemevi inşa edeceklerini, temelini de yeni yılda atacaklarını belirtti. 


DERNEK YÖNETİMİNDEN TEPKİ


Düğün salonunun yıkılmasına bu kez karşı çıkmayan Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi Başkanı Mehmet Bozkurt, Başkan Hasan Karabağ'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Mehmet Bozkurt, şöyle dedi:

"İnsanlarımızın kılına zarar gelmesi dört duvardan önemliydi. Gençleri tartışmanın içerisinden geri çektik. Bize yakışanı yaptık. Ancak Başkan hırsıyla bunu yaptı. Bina içerisindeki cihazları almamıza bile müsaade etmediler. Malzemeler de içeride zarar gördü. Siyaseten kullanamadığı bir yönetim vardı. Yönetimin gitmesi için bunları yaptı. Ama şunu bilsin ki, o gidecek bu yönetim burada duracak. Kendisi istese de istemese de o yönetim orada duracak. Onun verdiği hiç bir şeye de ihtiyacımız yok."



Yeni Asır


Geri Dön