23 / 04 / 2024

Bayram alışverişlerinde klima, derin dondurucu ve beyaz eşya satışı arttı

Bayram alışverişlerinde klima, derin dondurucu ve beyaz eşya satışı arttı

E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği (EDER) Kurucu Üyesi ve Projesoft Üst Yöneticisi (CEO) Yüksel Eminoğlu, bayram alışverişlerinde klima, derin dondurucu ve beyaz eşya satışının arttığını belirterek, online sanal poslardan satışın yüzde 42'ye yükseldiğini bildirdi.



Kurban Bayramı alışverişlerinde klima, derin dondurucu ve beyaz eşya satışı arttı, online sanal poslardan satış yüzde 42'ye yükseldi. 

E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği Yüksel Eminoğlu yaptığı açıklamada, gerek işlem hacmi ve kullanıcı sayısı, gerekse gerçekleşen satış rakamlarıyla e-ticaretin her yıl katlanarak büyüdüğünü belirterek, bayram ya da tatil sezonu gibi özel dönemlerde de online alışverişlerde belirgin bir artış yaşandığına işaret etti.

Bu yıl okulların kapanmasının ardından, 15 Temmuz resmi tatili ile birleştirilerek uzayan Kurban Bayramı dönemi öncesinde internetten yapılan alışverişlerin dikkati çekici rakamları ortaya koyduğunu bildiren Eminoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yıl tam yaz tatili başlangıcına ve özellikle de pandemi sonrası evlilik sezonuna denk gelen bayram tatilinde harcamalar arttı. E-ticaret site sahipleri bu bayram dönemine bir ay önceden hazırlık yaptı. Klima, derin dondurucu ve beyaz eşya satışı arttı. Her Kurban Bayramında beklenen derin dondurucu satışları için özellikle beyaz eşya ve spotçu firmalar neredeyse 2022 1. çeyrek döneminde ürün alımlarını yaptılar ki bunun sebebi de geçen sene pandemi dolayısı ile bu satışların düşük seyretmesiydi. Bu dönemde dikkati çekici başka bir durum da gerçekleşti.

Bu yıl B2B olarak pek çok firma, sistemlerini online ticarete entegre ettikleri için teknik alt yapımızı kullanan birçok beyaz eşya ve klima firması, gerek kendi satışları gerekse de distribütörü oldukları markanın satışları için online sanal posları kullandılar ki yapılan tahsilat çekimlerine baktığımızda bir sene öncekine göre adet olarak bile yüzde 42 artış görebiliyoruz. Buradan da şunu söyleyebiliriz ki; fiziki posların yerini yavaş yavaş tam entegre sanal poslar almaya başladı."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön