25 / 04 / 2024

Bayrampaşa Cezaevi yaşam alanına dönüştürülüyor!

Bayrampaşa Cezaevi yaşam alanına dönüştürülüyor!

Atila Aydıner, Bayrampaşa için hazırladıkları projeleri anlattı. Başkan Aydıner, Eski Bayrampaşa Cezaevi'nin kaldırılacağını ve bölgeye hastaneden, kültür merkezine kadar yeni bir yaşama alanının kurulacağını söyledi




Bayrampaşa Belediye Başkanı ve AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Atila Aydıner, sosyal projelerden, kentsel dönüşüm planlarına kadar Bayrampaşa için hazırladıkları projeleri anlattı. Başkan Aydıner, Eski Bayrampaşa Cezaevi'nin kaldırılacağını ve bölgeye hastaneden, kültür merkezine kadar yeni bir yaşama alanının kurulacağını söyledi .AK Parti'den yeniden aday olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Ali la Aydıner, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Bayrampaşa'yı fiziki ve sosyal açıdan dönüştürecek dev projelerini anlattı. Semih Erdem Spor Kompleksi'tide vatandaşlarla bir araya gelen Atila Aydıner. Bayrampaşa'nın gelecek yıllarda yapılan projelerle marka bir kent haline geleceğini söyledi. 


BAYRAMPAŞA CEZAEVİ KALDIRILIYOR 

Eski Bayrampaşa Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile cezaevinin dönüştürüleceğini belirten Başkan Aydıner, bölgeye yeni bir yaşam alanı kurulacağını söyledi. 

Başkan Aydıner, "Kültür merkezinden konut yapımına kadar birçok Orada hastanemiz. okulumuz var. Altında kültür merkezimiz, okuma salonları var. 1.5- 2 dönümlük meydanı var. 2 bin 200'e yakın konut var. Cezaevi üzerindeki temin kapatılması var. Orada da 5 dönümlük bir meydan oluşması var. 

Kombine bir proje. Altında da otopark projesi var. 10 bine yakın araç girecek. Böylece Bayrampaşa'nın şeklini değiştirecek olan mükemmel bir proje" dedi


"AKILLI MAHALLE, KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK" 

Kentsel Dönüşüm kapsamında ilk kez bir mahallenin tamamının dönüştürüleceğini dile getiren Atila Aydıner. vatandaşların mağdur olmayacağını söyledi. Mahallenin akıllı binalardım inşa edileceğini Başkan Aydıner şunları söyledi; "Vatan Mahallesi projesi 23 lıektarlık kentsel dönmüşüm projesi alanına aldığımız ve Bakımlar Kurulu'nun kararının çıktığı, özellikle de Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra da imarları orada durdurduğumuz bir proje. 

5 bin 883 bağımsız bölüm var. 3 bin 500 tane konut var. Onlarla görüşmelerimizi bitirdik. 2 bin 200'e yakın da sanayi var. 


Onlarla da görüştük. Yakında onlarla bir araya geleceğiz ve anlaştıktan sonra bedel almadan konutu karşısında konut vereceğiz. Sadece metrekarelerin bir miktar düşme olacak. Oraya akıllı binalar yapacağız ve elektrik enerjisini kendi içerisinde üreteceğiz. Tarihi dokumuzu yansıtacak bir proje olacak." 


"ÇEVİK KUVVET BİRİMİ BİNASI, SANAT MERKEZİ OLACAK" 

Çevik Kuvvet Birimi'nin bölgeden taşınacağını belirten Atila Aydıner, Çevik Kuvvet buradan taşınıyor. "Çevik Kuvvet Metris Cezaevi'nin arkasındaki büyük alan gidiyor. Burayı kültür merkezi yapacağız" dedi. 

Başkan Atila Aydıner. Bayrampaşa Hal'inin de 3'üncü boğaz köprüsünün yapıldığı alana taşınacağını söyledi. 

Programın sonunda Başkıuı Atila Aydıner, meclis üyesi adaylarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 



İstanbul Gazetesi



Geri Dön