19 / 04 / 2024

Bayrampaşa Eski Cezaevi dönüşüm projesi Şubat sonunda başlıyor!

Bayrampaşa Eski Cezaevi dönüşüm projesi Şubat sonunda başlıyor!

Bayrampaşa'daki Eski Cezaevi binası 2009 yılında Silivri'ye taşınmıştı. Adalet Bakanlığı tarafından takas yöntemiyle ÎBB'ye devredilen arazi İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Bayrampaşa Belediyesi'ne kentsel dönüşüm çalışması yapılmak üzere tahsis edildi.




Bayrampaşa'daki Eski Cezaevi binası 2009 yılında Silivri'ye taşınmıştı. Adalet Bakanlığı tarafından takas yöntemiyle ÎBB'ye devredilen arazi İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Bayrampaşa Belediyesi'ne kentsel dönüşüm çalışması yapılmak üzere tahsis edildi. İşte o arazideki dönüşüm çalışmaları için ilk kazma vurularak çalışmalar başladı. 2 bin 300 konut, 327 yataklı araştırma ve devlet hastanesi, yer altına 3500-5000 araç kapasiteli otopark, okul, cami, meydan, pazar yeri, spor alanları, kütüphane, kafeler ve kreşlerin olacağı, Bayrampaşa'nın çehresini değiştirecek bu projenin içinden ayrıca metro da geçecek. Eski Cezaevi Kentsel Dönüşüm Projesi metro entegrasyonuna sahip nadir projelerden olacak. 


'ÜCRETSİZ GEÇİŞ' 


Bu alanda yapılacak olan projenin en farklı yanı da depreme dayanıklı evlerde oturmayan Bayrampaşalı vatandaşların bu alanda yapılacak olan modern yapılara ücret vermeden geçecek olmaları. İBB tarafından depreme dayanıklı evlerde oturmayan vatandaşlarla sözleşmeler yapılacak ve vatandaşlar bu alanda yapılacak yeni dairelerine kavuşmuş olacak. Şu an hafriyat çalışmaları devam eden cezaevinde yakın zamanda da temel atma töreni gerçekleştirilecek. 


ŞUBAT SONU İNŞAAT BAŞLAYACAK 


1350 metrekare yüzölçüme sahip arazinin 187 bin metrekarelik alanı konut için ayrılacak. 6 bin 300 metrekaresinin park ve rekreasyon alanı olarak dizayn edileceği projede 30 bin metrekarelik içinde kültür merkezi, nikâh ve spor salonlarının olduğu bir sosyal donatı alanı da olacak. Proje alanında yaklaşık 10 bin kişilik nüfusun yaşaması planlanıyor. KİPTAŞ tarafından gerçekleştirilecek projenin inşaat çalışmalarının önümüzdeki ay sonu başlaması ve büyük bir bölümünün 2019'da bitirilmesi hedefleniyor. 


Habertürk 


Geri Dön