24 / 04 / 2024

BDDK'nın ticari kredi düzenlemesi sonrası düşüş yaşayan doların kaç liraya çıkacağını Selçuk Geçer açıkladı

BDDK'nın ticari kredi düzenlemesi sonrası düşüş yaşayan doların kaç liraya çıkacağını Selçuk Geçer açıkladı

BDDK açıklaması sonra 17 Türk Lirası seyrinde gezen dolar, ani düşüş yaşadı. Yatırımcı ise merakla bekliyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise tarih vererek doların kaç liraya çıkacağını açıkladı. İşte detaylar…



“ÜÇ FAİZ ARTIŞI DAHA YAPILACAK”

Doların yanı sıra Geçer, ABD Merkez Bankası FED’e de değindi. Geçer, FED’in en az üç faiz artışı daha yapacağını açıklarken Avrupa Merkez Bankası faizde bir artış yapmadığı takdirde doların euroya yetişeceğini ifade etti.

BDDK NE AÇIKLADI?

Banka Denetleme ve Düenleme Kurumu (BDDK), koordineli makro ihtiyati şekilde ilerleyeceklerini açıkladı.

Bu açıklamaya göre; banka ve finans kurumları hariç, bağımsız şirketler kredi için başvurdukların o tarih itibarıyla yabancı para nakitlerinin TL karşısında 15 Milyon liranın üzerinde olursa bahsi geçen şirketlere Türk Lirası cinsinden herhangi bir yeni nakit kredi kullandırılmaması kesinleşti.

BDDK nın ticari kredi düzenlemesi sonrası düşüş yaşayan doların kaç liraya çıkacağını Selçuk Geçer açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 25 Haziran 2022 tarihinde saat 02:23’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,89 Türk Lirası, euro 17,83 Türk Lirası, altının gramı ise 992 Türk Lirası değerinde.

Kurbanlık fiyatları geçen yıla göre ne kadar arttı? Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı açıkladı

Bakan Yanık müjdeyi verdi! Başvurular e-Devlet'ten yapılacak. 7200 lira verilecek

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer Bitcoin hangi seviyeden alınmalı sorusuna yanıt verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön