19 / 04 / 2024

Dolar 30 lira oluyor! Tarihini öğrenmeye hazır mısınız? Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer açıkladı

Dolar 30 lira oluyor! Tarihini öğrenmeye hazır mısınız? Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son derece merak konusu olan doların ağustos ayında kaç lira olacağını ve yıl sonu tahmininde bulundu.



Dolar kuru uzun bir süre boyunca 17 lira bandında gezmeye devam etti. Bu günü ise 18 TL’lerde açan dolar, yatırımcısına ve vatandaşlara tedirginlik hali vermeye devam ediyor.

18 liralarda bir süredir gezen doların akıbetini öğrenmek için ise vatandaşlar ve yatırımcılar ekonomistlerin ve uzmanların konuşmalarına odaklanmış durumundalar.

Ünlü ekonomist ve para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer'den soru işaretli günler yaşayan dolar kuru için yeni analizler gelmeye devam ediyor. Para politikalarına negatif eleştirilerde bulunan Geçer, dolar kuru için yine yüksek tahminlerini de açıkladı.

Dolar için ağustos ayı sonunun beklentisini açıklayan Geçer, "Ağustos sonu - eylül başı itibari ile benim öngörüm 20 liranın TL’nin üstünde bir dolar kuru olabilir” şeklinde konuştu.

"30 TÜRK LİRASININ KIYISINA GELEBİLİR"

Kış aylarının sert geçeceğini ifade eden Geçer, “Kur hareketleri açısından bakıldığında da durum sertleşmeye başlar. Ben yalnız olarak enflasyonun etkisinin kura uygulanması ile dolar kurunun 30 TL’nin kıyısına gelebileceğini düşünüyorum” cümlelerini kullandı.

Dolar 30 lira oluyor! Tarihini öğrenmeye hazır mısınız? Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön