09 / 05 / 2024

Dolar 21 lira! Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer rakam verirken tarihini de açıkladı

Dolar 21 lira! Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer rakam verirken tarihini de açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar için kısa zamanda 21 lira çanlarını çalarken, tarihini de açıkladı. İşte detaylar…



18 TL bandındaki dolar kuru yatırımcıları ve vatandaşların kafalarını karıştırmaya devam ediyor. Haftanın ilk iş gününde ise dolar, 18,24 ile açılıyor yaptı. Dolar kurunun nasıl bir seyir halinde olacağına dair tahminleri ile isabet cümleler kuran ekonomist ve para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer'den açıklama geldi. 

Geçer, "Bir bakacağız ki dolar 21 seyirlerinde" cümlelerini kurarak tarih verdi.

Selçuk Geçer "5 Nisan 1994 senesindeki hatalı politikaları daha da hatalı yapıyoruz. Herkesin dolar ve dövize eğilimi artmış durumda. Yabancı sermaye ise Türkiye'den çıkmaya devam ediyor. Para çıkışı hızlanmış olacak. Daha da kritik bir süreçten geçiyoruz. Dış ticaret açığı ise turizm ile kapatılmaya çalışıyor.

Cari açık yılın sonlarına doğru 70 milyar doların üzerinde bir açık ile karşılaşacağız. 1994 senesindeki kırılma yaşanır ise beş katlara kadar çıkar dolar. Bu kafa devam eder ise bedeli ağır olur. Bu da doları 60 lira - 70 lira seviyelerine çıkartır. Ekonominin gerçekleri ile yüzleşmeleri gerek" ifadelerini kullandı.

Dolar 21 lira! Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer rakam verirken tarihini de açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön