26 / 04 / 2024

Dolar 21 lira! Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer rakam verirken tarihini de açıkladı

Dolar 21 lira! Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer rakam verirken tarihini de açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar için kısa zamanda 21 lira çanlarını çalarken, tarihini de açıkladı. İşte detaylar…



"DOLAR EYLÜL SONUNDA 21 SEYİRLERİNDE"

Ünlü ekonomist Geçer, "Dar bir bantta devam eden bir dolar kuru mevcut. Bu durum bir süre devam edecek. Bu baskılanan kurda patlama yaşanacak. Aşağı yönde bir sarkma yaşanır mı? Olmaz. Kısa vadeli borç, 182 milyar doların üstünde. Yarısı ise bankalara ait. Dolayısı ile bu parayı kısa vadede bulacaklar mı?” ifadelerini kullanarak gündemi değerlendirdi.

Geçer, tüm bunlara ek olarak eylül ayındaki doların göreceği rakamı da açıklarken, "Dolar 60 lira olur mu? Dolar için rakam tahmin etmek çok mümkün değil. Dolar bir - iki hafta içinde 18 liranın üzerine çıkacak. Görünen o. Amerika enflasyon verisi ise çok önemli. Parite etkisi olmaz ise Türkiye'nin koşulları gereği oluşacak bir yara mevcut. Bir - iki hafta içinde 18 TL’nin üzerine giden sonra hızlı bir şekilde ise 18, 80’e giden bir dolar olacak. Yani 12 TL’ye düşmez. Eylül sonunda bir bakacağız ki dolar 21 seviyelerinde olacak" dedi.

Dolar 21 lira! Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer rakam verirken tarihini de açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 15 Ağustos 2022 tarihinde saat 14.25'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,01 Türk Lirası, euro 18,47 Türk Lirası, altının gramı ise 1043 Türk Lirası değerinde.

A101’de televizyon şenliği! Uygun fiyata kaliteli televizyon alın! Philips, Samsung, Toshiba ve daha fazlası…

Alışveriş mağduriyetlerinin çözümü artık e-Devlet’te! Sakız bile alsanız başvurun! İşte adım adım yol haritası

İşte karşınızda Türkiye’nin otomobili TOGG! TOGG yollara çıktı! O anlar an be an kameralarda

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön