27 / 04 / 2024

Dolar 30 lira oluyor! Tarihini öğrenmeye hazır mısınız? Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer açıkladı

Dolar 30 lira oluyor! Tarihini öğrenmeye hazır mısınız? Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son derece merak konusu olan doların ağustos ayında kaç lira olacağını ve yıl sonu tahmininde bulundu.



"BİR ANDA DOLAR KURUNU 60 - 70 TÜRK LİRASI ŞEKLİNDE GÖREBİLİRİZ"

Geçer, ilerleyen zamanlarda uygulanan para politikalarının değişim göstermediği takdirde doların yukarı fırlayacağını ifade etti.

Eğer bu politikalarında ısrar ederler ise direnirler ise kırılmanın yaşanacağını söyleyen Geçer, "Bu durum bizi 5 Nisan 1994’e götürür, dört - beş katına kadar artışlar yaşarız. Bir anda 17 lira olarak gördüğümüz dolar kurunu 60 lira - 70 lira olarak görürüz. Umarım öyle bir şey olmaz fakat bu işin sadece para politikaları ile yönetilmeyeceğini hala anlamış değiller. Yalnız olarak algı ve sözle yönetilemezsin" ifadelerini kullandı.

"BU BÖYLE KALAMAZ, DEVAM EDEMEZ"

Enflasyon rakamları ile ilgili değerlendirme yaparken bunun kura yansımasının 30 lira - 35 lira bandına varacağını belirten Geçer, yüzde 80'e varan enflasyon için bu durumun sürpriz olmadığını da ekleyerek sözlerini, "Zaten biz şu anda 30 lira - 35 lira aralığında dolar kuruna sahibiz fakat Türkiye'de en ucuz şey dolar. Bu olay, böyle kalamaz, devam edemez" şeklinde cümlelerini tamamladı.

Dolar 30 lira oluyor! Tarihini öğrenmeye hazır mısınız? Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 16 Ağustos 2022 tarihinde saat 16.23'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,96 Türk Lirası, euro 18,04 Türk Lirası, altının gramı ise 1039 Türk Lirası değerinde.

Türkiye’nin en sevilenlerinden Honda Accord’a zam üstüne zam! En ucuz Honda Accord kaç lira? 16 Ağustos fiyat listesi

Katlanabilen telefon Samsung Galaxy Z Flip3'e A101'den kaçırılmayacak indirim! 16 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Tüm gözler TCMB’nin ağustos ayı faiz kararında! Toplantıdan hangi faiz kararı çıkacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön