18 / 04 / 2024

Bedelli askerlik düzenlemesi TBMM’den geçti! İşte kabul edilen düzenlemenin detayları…

Bedelli askerlik düzenlemesi TBMM’den geçti! İşte kabul edilen düzenlemenin detayları…

Yaklaşık 550 bin civarındaki yoklama kaçağına ve bakayaya bedelli askerlik olanağı tanıyan bedelli askerlik düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. İşte düzenlemenin detayları...



ARAÇ KULLANIMI KAYNAKLI ZARARDAN SORUMLU TUTULMAYACAKLAR

Yeni kanundaki maddelere göre, izin tecavüzü ve firar gibi suçlarla ilgili olarak, hakkında ön inceleme yapılanın bulunamaması sebebiyle ifade almayı imkansız hale getiren zorunlu hallerde, ilgilinin ifadesi alınmayacak.

Erlerden ve erbaşlardan askeri araçları kullanmakla görevlendirilenler, araç kazası sebebiyle harp malzemesine zarar vermek suçundan kast veya ağır kusur nedeniyle mahkum olmaları durumu haricinde, aracın kullanımı sebebiyle meydana gelen zararı tazminle sorumlu olmayacak.

GENELKURMAY BAŞKANININ YAŞ HADDİ DEĞİŞTİ

Genelkurmay Başkanının yaş haddi, Cumhurbaşkanı tarafından birer yıllık süre ile 72 yaşına kadar uzatılabilecek. Yüksekokul mezunu astsubaylara bir kademe intibakı sağlanacak ve dokuzuncu derecenin ikinci kademesinden göreve başlatılacaklar. Emekli ve görevde olan personele de bir kademe intibakı sağlanacak.

Bedelli askerlik düzenlemesi TBMM’den geçti! İşte kabul edilen düzenlemenin detayları…

UYUŞMAZLIKLARDA YETKİ İDARE MAHKEMELERİNE VERİLECEK

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kadrolarında çalışan kamu görevlileriyle, Askeralma Kanunu kapsamında askerlik hizmetini yerine getiren yedek subaylar, yedek astsubaylar, erbaş ve erleri ilgilendiren; askeri hizmete ilişkin idari işlem ve eylemlerden doğan uyuşmazlıkların çözümü sürecinde ilgilinin görev yaptığı yerin idari yargı yetkisi yönünden bağlı olduğu bölge idare mahkemesinin bulunduğu yerde olan idare mahkemesi yetkili olacak.


Geri Dön