24 / 04 / 2024

Bedesten Çarşısı'ndaki inşaat çalışmaları devam ediyor!

Bedesten Çarşısı'ndaki inşaat çalışmaları devam ediyor!

Aziziye Camii ve Bedesten Çarşısı civarında yürütülen çalışmaların hala bitirilememesi nedeniyle hem bölge esnafı sıkıntı çekiyor hem de vatandaş alışveriş yaptığı merkezlerden çekilmeye başlıyor.



Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Aziziye Camii ve Bedesten Çarşısı civarı kaldırım ve trevatuar çalışmaları vatandaşları ve esnafları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Uzun zamandır devam eden çalışmalar yüzünden esnaflar, günü siftah bile yapmadan kapatıyorlar. Birçok esnaf ise iflas bayrağını çekmeye hazırlanıyor. Vatandaşlar ise uzayan ve bitmek bilmeyen çalışmalar yüzünden yıllardır alışveriş için kullandıkları Bedesten Çarşısı yerine AVM'leri tercih etmeye başladıklarını ifade ediyorlar. 


"SİFTAH YAPMADAN DÜKKÂN KAPATIYORUZ" 

Bedesten esnaflarında Muhammet Gök, çarşı ve camii civarındaki çalışmaların elbet biteceğini fakat bittiği zaman herhangi bir açık dükkânın kalmayacağını belirterek, "5-6 aydır kademeli olarak alt yapı çalışmaları sürüyor. Sürekli bir şantiye alanı görünümü var. Önce Aziziye Camii için yenileme çalışmaları yapıldı. Ortalık yine şantiye alanı gibiydi. Sonra Bedesten Çarşısı çalışmaları yapıldı. Şimdi ise trevatuar çalışması yapılıyor. 1 yıldır doğru başka vatandaş ise, Aziziye Camii civarı ve Bedesten Çarşısı dükkânları yerine AVM'leri kullanmaya başladıklarını vurgulayarak, "Eskiden çocuklarımızla hem ihtiyaçlarımızı gidermek hem de gezmek için Aziziye Camii civarını ve Besten Çarşısı civarındaki dükkânları dolaşırdık. Vatandaşlar yavaş yavaş çarşıdan alışveriş yapmamayı başladılar. 

Eğer Belediyemizin amacı buradaki ticareti öldürmekse bunu direk olarak bize söyleyebilir. 1 yıldan beri sürekli olarak zarar ediyoruz. Siftah yapmadan bile günü kapattığımız zamanlar oluyor. Kentsel dönüşüm adı altında buradaki ticareti resmen bitirdiler" ifadelerini kullandı. 


"ESKİ HALİNİ ARAR OLDUK" 

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise Aziziye Camisi civarının eski haline arttığını belirterek, "Eskiden sürekli olarak ev ihtiyaçlarımızı gidermek için Aziziye Camii civarındaki dükkânları gezerdik. Fakat şuan buraya gelmeye çekiniyoruz. 

Yollar bozuk. Sürekli bir inşaat hali var. Yollarda kum ve çakıl taşları yığınları var. Rüzgâr veya yağmur yağdığında ise burası tam anlamıyla cehenneme dönüyor. Eskiden Konya'nın ticaret merkezi olarak kullanılan bir alanın bu hali gerçekten içler acısı. Bu civarın şu halini gördükçe eski halini arar olduk" şeklinde konuştu. 

Anadolu Manşet


Geri Dön