25 / 04 / 2024

Bekçilik sınavı tarihi resmen belli oldu! 2022 bekçi alımı yazılı sınavı ne zaman, saat kaçta?

Bekçilik sınavı tarihi resmen belli oldu! 2022 bekçi alımı yazılı sınavı ne zaman, saat kaçta?

Bekçilik başvuru sonuçları, sınav tarihleri ve giriş yeri belgeleri yeniden gündeme geldi! Pek çok kişi 2022 senesi bekçi alımlarına dair sürecin nasıl işliyor sorusuna cevap arıyor. İşte 2022 bekçi alımlarına dair bütün detaylar...



2022 SENESİ BEKÇİ ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ön başvuru yapan kişiler, şahsen başvurularının alınması ve ön sağlık kontrollerinin yapılması için Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden (http://pa.edu.tr) açıklanacak olan başvuru tarihleri ve merkezlerine, Sınav Giriş Belgesinde belirtilen saatte Müracaat Kabul Komisyonuna şahsen başvuru yapacaklardır. Posta yoluyla ya da belirtilen tarihler dışında yapılan başvurular onaylanmayacaktır.

BEKÇİLİK ÖN SAĞLIK KONTROLÜ VE YAZILI/SÖZLÜ SINAVLAR BAŞLADI MI, NE ZAMAN?

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 17 Temmuz 2022 tarihinde saat 10.00'da İstanbul, Ankara, Elazığ, Erzurum, Batman, İzmir, Gaziantep ve Sivas il merkezlerinde yapılacaktır.

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı, Yazılı Sınav, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Sözlü Sınav şeklinde yapılaca. Adayların Başvuru ve Sınav Merkezleri ile sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez.

Lise mezunları dikkat! Bekçi alımı için son başvuru tarihi belli oldu. İşte yaş şartıBEKÇİLİK SINAVI KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU? BEKÇİLİK SINAVI KONU DAĞILIMI DETAYLARI...

Sınav Ankara, Elazığ, Erzurum, Batman, İzmir, Gaziantep, İstanbul, Sivas il merkezlerinde yapılacak. 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00'da başlayacak olan sınav tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

Sınavda 5 şık yer alacak ve 100 soru için 120 dakika süre vakit verilecek.

Adaylar sınava, üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport) ve sınav giriş belgesi ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında bulunmayan adayların sınava girmesine izin verilemeyecek.

Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yaparak, nüfus cüzdanları Nüfus Müdürlüklerince alınan adaylar, Nüfus Müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu T.C.geçici kimlik belgesi ile sınava alınabilecektir.

Sınavda sorulacak sorulara ait konu başlıkları:

Türkçe: (Ortaöğretim Düzeyi) - 20 soru
Sosyal Bilgiler: (İlköğretim Düzeyi) - 15 soru
Fen Bilgisi: (İlköğretim Düzeyi) - 15 soru
Hayat Bilgisi: (İlköğretim Düzeyi) - 15 soru
Matematik: (Ortaöğretim Düzeyi) - 15 soru
Genel Kültür: (Ortaöğretim Düzeyi) - 20 soru

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

2022 yılı bekçilik yazılı sınav giriş belgeleri 08 Temmuz 2022 'de www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

Bakanlık 3 bin 546 sözleşmeli personel alacak! İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı? Şartlar neler?

Xiaomi Mi 11 Lite'a 2300 TL indirim! Hemen siz de alın! İşte 26 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Sadece 500 TL'ye Samsung Galaxy M32 sahibi olmak mümkün! Stoklar tükenmeden alın! İşte 26 Mayıs 2022 fiyat listesi...


Geri Dön