16 / 04 / 2024

Belediye meclisi çalışma yönetmeliği son hali!

Belediye meclisi çalışma yönetmeliği son hali!

21 Ağustos 2014 tarihinde Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinin 5, 6, 11, 17, 18 ve 21. maddelerinde değişiklikler yapıldı. İşte belediye meclisi çalışma yönetmeliği son hali...



Belediye meclisi çalışma yönetmeliği son hali!

3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 19 uncu maddesine dayanılarak hazırlanan Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği 09 Ekim 2005 tarihinde 25961 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Yönetmelik kapsamında, belediye meclisinin, meclis başkanlık panının, meclis ihtisas ve denetim komisyonlarının çalışma usul ve esaslarına yer veriliyor.


Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde en son 21 Ağustos 2014 tarihinde 29095 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik ile değişikliklere yer verildi. Değişiklikler 5, 6, 11, 17, 18 ve 21. maddelerinde yapıldı. Belediye meclisi çalışma yönetmeliği son hali aşağıda yer alıyor:


YÖNETMELİK


İçişleri Bakanlığından:


BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TAM METNİ


MADDE 1 – 9/10/2005 tarihli ve 25961 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.


“Başkanın toplantıya katılamaması durumunda en yaşlı üye toplantıya başkanlık eder.”


MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrasında geçen “ve ilk kademe” ifadesi yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddenin sonuna aşağıdaki fıkra eklenmiştir.


“Belediye başkanı, acil durumlarda lüzum görmesi halinde belediye meclisini bir yılda üç defadan fazla olmamak ve her toplantı bir birleşimi geçmemek üzere toplantıya çağırır. Olağanüstü toplantı çağrısı ve gündem en az üç gün önceden meclis üyelerine yazılı olarak duyurulur ve ayrıca mutat usullerle ilan edilir. Olağanüstü toplantılarda çağrıyı gerektiren konuların dışında hiçbir konu görüşülemez.”


MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin beşinci fıkrasında geçen “ve ilk kademe” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.


MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarında geçen “ve ilk kademe” ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.


MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin ikinci fıkrasında geçen “ve ilk kademe” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.


MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin dördüncü fıkrasının sonuna aşağıdaki cümleler eklenmiştir.


“Bağlı olduğu partiden istifa eden komisyon üyesinin komisyon üyeliği de sona erer. Süreyi tamamlamak üzere ilk toplantıda aynı partiden yeni üye seçimi yapılır.”


MADDE 7 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 8 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.


Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön