24 / 04 / 2024

Belediye Meclisi Üyeleri Ceyhan için kenetlendi!

Belediye Meclisi Üyeleri Ceyhan için kenetlendi!

Milliyetçi Hareket Partisi Ceyhan Belediye Meclisi Üyesi Hasan Toprak Başkan Alemdar Öztürk'e Sanmazı'da bulunan belediye hizmet binasının düğün salonu olarak hizmet vermesi önerisinde bulundu...



MHP Ceyhan Belediye Meclisi Üyesi Hasan Toprak Başkan Alemdar Öztürk'e Sanmazı'da bulunan belediye hizmet binasının düğün salonu olarak hizmet vermesi önerisinde bulundu. Ceyhan ile Erzin arasındaki yaşanan sınır ve parsel anlaşmazlığının ne durumda olduğunu soran Toprak, Öztürk'ten konu hakkında bilgi istedi. 


Ceyhan Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısının ardından belediye meclis üyeleri Belediye Başkanı Alemdar Öztürk un yanında yer aldıklarını belirttiler. Meclis üyeleri Ceyhan'a yapılacak hizmetleri tartıştı. Çözüm bulma konusunda Ceyhanlı olmanın bilinci içerisinde tek vücut olacaklannı kaydettiler. Başkan Alemdar Öztürk'e Ceyhan'a yapılacak hizmetler noktasında destek vereceklerini açıkladılar. 


ERZİN İLE CEYHAN SINIRINI ŞEKİLLENDİRDİK 

Başkan Öztürk öncelikle Sanmazı'da bulunan hizmet binasının düğün salonu olup olmaması konusunda inceleme yaptıracağını belirterek, "Eğer düğün salonu olacaksa neden yapmayalım" dedi. Başkan Öztürk, Ceyhan ile Erzin arasındaki sınır parselasyonu hakkında ise şöyle konuştu. 


"Erzin ile Ceyhan arasındaki 2 parselasyonun şu an Erzin sınırlan içerinde bulunuyor. Fakat biz konunun takipçisi olarak Milli Emlak Müdürlüğü ile yazışmalarımız devam ediyor. Bu konuda Kadastro Genel Müdür Yardımcısını Ceyhan'da ağırlayarak Erzin sınırında incelemelerde bulunduk". 


Başkan Öztürk Ceyhan Erzin arasındaki hudut krizinin resmi olarak Hudutlar Genel Müdürlüğüne resmi olarak müracaat yapıldığını ifade etti. "Biz Erzin ile sınırı şekillendirdik ve sınınmıza şerh koyduk ve takibini her an yapıyoruz" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TOKİ

CHP'li Süleyman Yoltay ise Kentsel Dönüşüm ile  TOKİ  evleri ve Cumhuriyet Mahallesindeki girişine alt veya üst geçitlerin yapılabilmesi konusunda bilgi istedi. 

Başkan Öztürk, kentsel dönüşünde ciddi yol kat ettiklerini söyledi. İlk etapta Özmaya ile Büyük Postane arasındaki yerin yapılacağını ve bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bakanlar Kurulu'nun projeyi onayladığını bu bağlamda zemin etüdü çalışmalarına başladıklarını anlattı. Proje çalışmalarının Kaltakiye ile Özmaya arasında kalan 290 hektarlık alanda Kentsel dönüşümü 5 yıl içerisinde bitirmeye planladıklarını vurguladı. 


HIZLI TREN İLE ALT VE ÜSTGEÇİTLER YAPILACAK 

Başkan Öztürk özellikle Cumhuriyet Mahallesindeki hemzemin geçide alt veya üst geçidin olmasının şart olduğunu bu yüzden takibini yapıyoruz zaten burada yapılması planlanan alt ve üst geçitlerin Büyükşehire ait olduğunu. Demir Yollan Genel Müdürlü ile yazışmaların sürdüğünü aktardı.  Adana  ile İskendemn arasında yapılacak olan hızlı tren hattıyla birlik Ceyhan'da bir çok alt ve üst geçitlerin yapılmasına sebep olacağını bildirdi. 


ELEKTİK TELLERİ ALTA İNECEK

Başkan Öztürk öte yandan elektrik kablolannın üstten geçmesinin tehlike arz ettiğini çağdaşlıkla bağdaşmadığını bu konuda ENERJİ-SA ile görüşmelerin yapıldığını belirten Başkan Öztürk çabalarının neticesinde elektrik kablolannın yer altına ineceğini belirtti. 


Adana Egemen gazetesi


Geri Dön