20 / 04 / 2024

Belediyelere imar teftiş operasyonu başlıyor!

Belediyelere imar teftiş operasyonu başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imar kirliliği konusunda düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti istişare toplantısında büyük bir teftiş operasyonu başlatacaklarını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemlerde başta büyükşehirler olmak üzere birçok kentteki imar kirliliğine dikkat çekti. Hürriyet Gazetesi muhabirlerinden Nuray Babacan'ın haberine göre; AK Parti istişare toplantısında büyük bir teftiş operasyonu başlatacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı bakanlar, parti yöneticileri, milletvekilleri, il yöneticileri ve ilçe belediye başkanları ile yaptığı toplantı 3.5 saat sürdü. 


Müfettiş gönderilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdiği istişare toplantısında imar uygulamalarıyla ilgili tüm belediyelere İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş göndereceğini açıkladı. İstanbul'daki imar kirliliğinden şikayetçi olan Erdoğan, "Biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ediyoruz" dedi.

 

Ayrım yapılmayacak

Belediyelere gönderilen müfettiş, teftişte iktidar-muhalefet ayrımı yapmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kesinlikle yasalara uymayan, kayırma gibi bir durum varsa gereken yapılacak. Bunlara müsaade etmeyiz. Belediyelere aktarılan payların kullanımı vesaire, hepsine bakılacak" şeklinde ifadelerde bulundu.


Geri Dön