26 / 04 / 2024

Belediyeye ait sağlık alanı, ticaret ve konut alanına mı çevrildi? 

Belediyeye ait sağlık alanı, ticaret ve konut alanına mı çevrildi? 

Ümraniye’deki devasa İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, park ve yol alanında kalan yapıların kamulaştırılması için Ayfer Soyak Sengir Sağlık Merkezi de feda edildi. Sağlık merkezi, ticaret-konut alanı yapıldı...



Ümraniye’deki devasa İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, yakınındaki sağlık tesisini yuttu. Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Finans Merkezi’nde park ve yol alanında kalan yapıların kamulaştırılması için Site Mahallesi’ndeki Ayfer Soyak Sengir Sağlık Merkezi’ni feda etti.

Bakanlık tarafından hazırlanan yeni planlara göre, söz konusu alan sağlık merkezinden çıkarılarak ticaret-konut alanı yapıldı. Alana aralarında alışveriş merkezi ve konutun da bulunduğu pek çok bina yapılabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önceki gün söz konusu olan Ümraniye Belediyesi’ne ait olan Ayfer Soyak Sengir Sağlık Merkezi’nin bulunduğu alana ilişkin yeni planları onayladı ve askıya çıkardı. Duyuruda İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesine ilişkin “Park ve Yol Alanı”nda kalan ve projenin tamamlanmasına engel teşkil eden niteliksiz yapıların tahliye ve tasfiye edilmesi amacıyla yeni plan hazırlandığı açıklandı.

Yeni planlarda “Belediyeye ait sağlık tesis alanı” ve “otopark” alanında kalan arazi zemin +9 kat izinli “ticaret + konut” ve “park” alanına çevrildi. Bölgede 559 kişilik bir nüfusun yaşaması tahmin ediliyor. Planlara itiraz etme süresi 7 Mart’ta bitiyor. 

‘GERİ ÇEKİLMELİ’

İnşaat mühendisi İbrahim Doğan, planlara itiraz edeceğine dikkat çekerek “Alanda yüzlerce çam ağacı mevcuttur. Yasalara ve plan ilkelerine aykırı olan bu plan tadilatları ile adeta kent suçu işleniyor. Kamu yararı taşımayan bu plan tadilatları geri çekilmeli, donatı alanları korunmalı, bölgede bulunan yurttaşların deprem toplanma alanına ve yeşil alana ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.

Berat Albayrak: İFM'ye yoğun ilgi var!

İstanbul Finans Merkezi’ne yatırım 'ofise' hız verdi!

 


Geri Dön