25 / 04 / 2024

Belenco, yeni pazarlara açılma hedefinde!

Belenco, yeni pazarlara açılma hedefinde!

Manisa'daki fabrikası ve İstanbul-Ankara ofislerinin yanı sıra ülke geneline yayılmış distribütörleri ve altı kıtadaki iş ortaklarıyla faaliyetlerini sürdüren Belenco, yeni pazarlara açılma hedefinde. Yurtdışında yeni pazarlara yönelecek...





Manisa'daki fabrikası ve İstanbul-Ankara ofislerinin yanı sıra ülke geneline yayılmış distribütörleri ve altı kıtadaki iş ortaklarıyla faaliyetlerini sürdüren Belenco, yeni pazarlara açılma hedefinde. 


Kuvars yüzey üretimi yapan Belenco'nun, özellikle Amerika ve Avrupa'dan yoğun ilgi gördüğünün altım çizen Belenco CEO'su Metin Genç, "Belenco, gerek Türkiye'de gerek dünyada birçok önemli projede yer aldı. İnşaat sektörü ve mutfak üreticilerinin tercih ettiği güvenilir bir marka olmayı başardık" dedi. Kanada, ABD, Avustralya, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin ilk etapta yöneldikleri ve çalıştıkları dış pazarlar olduğunu ifade eden Genç, bunun yanı sıra yeni pazar arayışlarının sürdüğünü söyledi. Eski Sovyetler Birliği ülkeleri, özellikle Rusya ve Kuzey Afrika'nın ihracat için hedefleri arasında yer aldığım aktaran Genç, 'Yurt dışı projelerimizden sonuncusu ise Kafkas bölgesinin en büyük ve en işlek uçuş merkezi olan Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı. Bu proje, sektörümüzün son yıllarda miktar bazındaki en büyük projesiydi. Bu projede bir çok uluslararası marka kıyasıya rekabet etti. Belenco kuvars yüzeylerimiz bu rekabette büyük bir başarı sağladı. Bu havalimanının tüm zemin ve duvar kaplamaları için 50 bin metrekare taş sevkiyatı gerçekleştiriyoruz" dedi. 


İnşaat, eneıji, üretim, mühendislik ve işletmecilik alanlarında 1974'ten bu yana faaliyet gösteren Peker Grup'un iştiraki olan Peker Yüzey Tasarımları Sanayi tarafından 2010'da Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) temelleri atılan Belenco fabrikasıyla, kuvars yüzey üretiminde kısa sürede sektörün önde gelenleri arasında yer almayı başardıklarını kaydeden Metin Genç, "Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 35 bin metrekare açık, 15 bin metrekare kapalı alana sahip ve son teknoloji makinelerle tam donanımlı fabrikasıyla 201 l'in sonunda üretime başlayan Belenco, 150 personelinin yanı sıra yan hizmet sektörleri, taşıma, lojistik, atölyecilikle birlikte toplamda yaklaşık 250 kişilik bir istihdam alanı sağlıyor" ifadesini kullandı. 


Bir yıl gibi kısa bir süre içinde büyük önem verdikleri Ar-Ge çalışmaları sayesinde hedeflerinin oldukça üstünde satış hacmine ulaştıklarını ifade eden Genç, "Kalite kriterleri, yenilikler açısından kuvars yüzey üretiminde öncü bir şirketiz. Kuvars yüzey, sert minerallerden biri olan kuvarsın granülleri ile en üstün nitelikli polimerlerden imal ediliyor. 


Sağlamlık ve dayanıklılığıyla dikkat çekiyor. Yatırımımızı dünyadaki en son gelişmeleri ve yenilikleri dikkate alarak yaptık. Ar-Ge, markalaşma ve reklam çalışmalarına da çok önem veriyoruz. ArGe ekibimizi fabrikayı kurmadan önce oluşturduk. Kullandığımız teknoloji, fabrikamız bünyesinde bulunan makineler, dünyada bir numara kabul ediliyor. Durum böyle olunca üretim kalitemiz ve müşteri memnuniyeti de beraberinde geliyor" şeklinde konuştu. 


Kuruldukları günden bu yana, Türkiye'nin her bölgesinden, 20'li ve 40'h gruplar şeklinde ürünlerini kullanan atölyecilere kendi imkanlarıyla fabrikalarında, kesim ve işleme konusunda sertifikalı eğitim verdiklerini söyleyen Metin Genç, "Kendi üretimimiz kuvars plakaların nasıl kesilip işleneceğine dair üst düzey eğitimli çalışanlarımız ve son teknoloji makinelerimizle atölye kullanıcılarına Belenco Akademi çatısı altında eğitimler veriyoruz. 


Belenco Akademi, bilinçli, eğitimli ve ne yaptığını bilen doğru atölyecüer yetiştirerek sektöre büyük katkı sağlıyor. Atölye işçiliklerinin standartlarını artırmada akademi büyük rol oynuyor. En önem verdiğimiz bölümlerimizden biri olan Belenco Akademi için 2013'te 5 milyon euro'luk bir yatırım planımız var. Eylül-ekim gibi tamamlanacak bu yeni yatırımımızla birlikte yaklaşık 50 kişilik bir ek istihdam alam sağlayabileceğiz" açıklamasını yaptı. 


'Belenco Akademi'de sertifikalı eğitim CEO Metin Genç, kuruldukları günden bu yana, Türkiye'nin her bölgesinden, 20'li ve 40'lı gruplar şeklinde ürünlerini kullanan atölyecilere fabrikalarında, kesim ve işleme konusunda sertifikalı eğitim verdiklerini söyledi. 

Kısa sürede beklenti ve hedefleri gerçekleştirdiklerinin altını çizen Genç, şunları söyledi: "Sektörün önü çok açık. En geç bir- iki yıl içinde doğru ürünü tercih eden tüketici sayısı artacaktır. Biz de bu yıl yurt içi pazarda birinci, yurt dışı pazarda da ilk üç arasında olmayı hedefliyoruz. Yaptığımız endüstriyel üretimle sektör profesyonellerine dünyanın en büyük ebatlı plakalarım sunduk. Aynı anda birçok farklı ebat ve kalınlıkta, farklı kombinasyonda üretim yapabilme potansiyeline sahibiz. 


Zengin ürün çeşitliliğimizle birlikte dünyadaki birçok rakibimizin yapamadığı son tüketiciye sunduğumuz 15 yıl garanti de buna eklenince liderlik için önümüzün açık olduğunu düşünüyoruz." 2012 sonunda çizdikleri 2013 yılı hedeflerini ilk beş ayda gerçekleştirme başarısını gösterdiklerini vurgulayan Genç, "Biz de hedeflerimizi artırıp yılın ikinci yarısı için yeni hedefler belirledik. 2014'te de bu doğrultuda kapasite artırımına gitmeyi hedeflerken, yıllık 900 bin metrekare plaka üretmek için ön anlaşmalar yapmaya başladık. Önümüzdeki günlerde sektörün lideri olmayı başaracağımıza inamyoruz"dedi. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön