29 / 03 / 2024

Belis Foçalı, Alaçatı'da otel tasarladı!

Belis Foçalı, Alaçatı'da otel tasarladı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı mezunu Belis Foçalı, aldığı eğitimle baştan sona tasarladığı, yapım aşamasında tüm detaylarını kendi oluşturduğu Alaçatı’daki butik otelini işletiyor.



Alaçatı’da içmimarlığını ve işletmesini üstlendiği otelin tasarımında, kente özgü köy sıvasından ve taş evlerden yararlandığını aktaran Belis Foçalı, “Alaçatı’nın kendine özgü tarihi ve mimari bir yapısı var. Mesleğim gereği detaylara çok önem veriyorum. Çok katlı olmayan iki farklı bina oluşturdum. İlk binada, Alaçatı’ya özgü köy sıvasını kullandım. Her odaya Alaçatı’ya özgü isimler verdim. İkinci binada da Yunanların taş evlerinden etkilendim. Yunan mitolojisinde altın hikâyelerini araştırdım. Antik Yunan’daki altın kullanımını da binaya yansıttım. Altın renginde cumbalar oluşturdum. Bu yapıda da odalara mitolojiden esinlenerek isimler verdim. İki farklı farklı tasarım da zaman katmanları arasında Alaçatı’yı yansıtıyor” dedi.


Aldığı eğitimin ve vizyonun iş yaşamına yansıdığını, girişimci olduğunu aktaran Foçalı, yine Alaçatı’da butik otellerin iç mimarisini yapmayı hedeflediğini söyledi. Alaçatı’nın tarihinin tasarım dünyası için keşfedilmesi gereken bir tarih olduğunu belirten Foçalı, eski ve yeninin tasarımın gücüyle buluştuğunda göz kamaştırdığını kaydetti.


Ege Telgraf



Haber Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ekonomi Üniversitesi İç mimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu Belis Foçalı, Alaçatı'da iç mimarlığını ve işletmesini üstlendiği otelin tasarımında, kente özgü köy sıvasından ve Yunanlılardan miras taş evlerden yararlandığını aktararak, "Alaçatı'nın kendine özgü tarihi ve mimari bir yapısı var. Çok katlı olmayan iki farklı bina oluşturdum. İlk binada, Alaçatı'ya özgü köy sıvasını kullandım. İkinci binada ise Yunanlılar'ın ilçeye kazandırdığı taş evlerden etkilendim. Antik Yunan'daki altın kullanımını da binaya yansıttım. İki farklı farklı tasarım da zaman katmanları arasında Alaçatı'yı yansıtıyor" dedi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön