19 / 04 / 2024

Sincan Belören Dağı, mesire alanı oluyor!

Sincan Belören Dağı, mesire alanı oluyor!

Sincan dev bir rekreasyon alanına daha kavuşuyor. Belören Dağının Kent Ormanına dönüşmesi çalışmaları hızla devam ediyor. Yapılavak olan 31 manzara seyir terasında, Ankara, Sincan'dan seyredilecek.



Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'yı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça projenin hızla tamamlanması talimatını verdi. Belören Dağı yanına Sincan Belediyesi tarafından yapılan Serapark'ı da inceleyen Akça, Kent Ormanı Projesinin de bu projeye uygun olacağını söyledi. 


Sincan'daki pek çok soruna çare bulmak için kurumlarla uyumlu bir çalışma yürüten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, sadece Sincan'ın değil Ankara'nın da ufkunu açacak projelere öncülük ediyor. 


Hükümet, Büyükşehir Belediyesi ve Sincan Belediyesi ile işbirliği içinde yürütülen çalışmalar sayesinde Sincan'ın gelecek 50-100 yılına yatırım yapılıyor. Ulaşımdan Kentsel Yenilemeye, Sosyal Alanlardan Çevreye kadar pek çok projeyi hayata geçiren Başkan Tuna, Sincan'ın gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. 


Başkan Tuna bu kez de Sincan'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfü Akça ve heyetini ağırladı. Sincan Belediyesi ile yoğun bir işbirliği yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ilçedeki hizmetleri yerinde inceleyen Akça, Belören Dağı yanına Sincan Belediyesi tarafından yapılan Serapark'ı da inceledi. 


Projeyi oldukça beğenen Belören de Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kent Ormanı projesinin de hızlandırılması talimatını verdi. Serapark'ın konseptini oldukça beğenen Akça, Kent Ormanı Projesinin de Serapark'a benzeyeceğini söyledi. 


Ortak akıl, ortak başarı 


Ankara'nın manzarasının Sincan'dan seyredileceğini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; "Sincan'ımızı daha yeşil daha güzel bir hale getirmek için el birliğiyle elimizden geleni yapıyoruz. Belören Dağı projemizle de ilçemizi daha yaşanılır bir hale getirme gayreti içerisindeyiz." dedi. 


Belören Dağı projesi kapsamında; 1 Amfi Tiyatro, 31 manzara seyir terası, 86 kamelya, 2 çay bahçesi- restaurant, 16 çeşme, 8 yöresel satış ünitesi, 4 çocuk oyun alanı, 3 büfe, 2 kontrol binası, 1 idare binası, 3 tuvalet, basketbol, voleybol ve mini futbol sahası yapılacak. 




Geri Dön