25 / 04 / 2024

Benzin fiyatları niye yükseliyor? İndirim alınıyor ama pompaya yansıtılmıyor

Benzin fiyatları niye yükseliyor? İndirim alınıyor ama pompaya yansıtılmıyor

Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk, Türkiye'nin ülke olarak Rusya'dan indirimli petrol almasına rağmen benzin fiyatlarının sürekli artmasının doğru olmadığını söyledi.



BOTAŞ'ın eski yöneticilerinden Ali Arif Aktürk, OPEC'in petrol üretiminde günlük 2 milyon varil kesinti yapmasının ardından Türkiye'de benzin ve motorine bir haftada üst üste üç kez zam yapılmasının doğru olmadığını söyledi. Ertürk Ukrayna-Rusya savaşından bu yana Türkiye'nin Rus petrolünü indirimli aldığını piyasadaki bazı dağıtımcıların da indirimli petrol almasına rağmen tek tip fiyat uygulanmasının doğru olmadığını belirtti. Aktürk, benzin fiyatlarıyla ilgili rekabetçi bir ortam oluşturulması gerektiğini belirterek alım gücünün düştüğü, enflasyonun ise yükseldiği bir ortamda fiyatların mutlaka rekabetçi hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

OPEC kararı etkili oldu

Petrol fiyatlarındaki artışın normal olduğunu, savaşın yanı sıra Fransa'daki grev, Avrupa'daki gaz krizi ve son olarak OPEC'in aldığı günlük üretimi 2 milyon varil kısma kararının artışlarda etkili olduğunu anlatan Aktürk, ancak Rusya tarafından sağlanan indirimlerin de tüketiciye yansıtılması gerektiğini dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön