26 / 04 / 2024

Benzin, LPG ve motorin fiyatları kaç lira oldu! İşte 17 Ekim 2022 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Benzin, LPG ve motorin fiyatları kaç lira oldu! İşte 17 Ekim 2022 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Bir dönem 30 lirayı gören motorin fiyatları yeniden 28 liraya dayandı. Benzin ise 20 lira seviyelerinde kaldı. İstanbul’da benzinin litre fiyatı 20,60 liradan satılırken mazotun fiyatı ise 27,37 lirayı gördü. Peki bugün akaryakıtta son durum nedir?



MAZOT FİYATI BENZİNİN NEDEN ÜZERİNE ÇIKTI?

Enerji Uzmanı ve Ekonomi Gazetecisi Cahit Saracoğlu bu durumun sebebini, “Rusya’daki rafinerilerin ağırlıklı olarak dizel üretmeleri ve satmaları ana sebep oldu, bunun arzında olası sorun olabilirliği sebebiyle dizel tutarları hem ham petrolden bununla birlikte benzine göre çok fazla arttı. Bir de dizelin dünyanın hemen her yerinde özellikle uluslararası taşımacılık yapan yüksek tonajlı araçlarda kullanılması sebebiyle ciddi bir talep özelliği var” sözleri ile açıkladı.

PETROLDE SERT DÜŞÜŞ

Eylül ayı sonlarına doğru 82 dolar seviyesine kadar düşen brent petrol 9 ayın dibini görmüştü. Ancak OPEC’in beklenenin 2 katı üretim kısıntısı kararıyla birlikte haftalık bazda yüzde 11 değer kazanan petrol, geçtiğimiz hafta sert düştü. Küresel çapta artan enflasyon ve merkez bankalarının ürem artırımlarını sürdürmesiyle ekonomilerin resesyona girebileceğine yönelik endişelerin petrol talebini düşüreceği beklentisi haftalık kaybı yüzde 7’nin üzerine taşıdı. Ham petrolde ise kayıp yüzde 8,4 oldu. Petrol geçen cuma gününü yüzde 3,1 oranında düşüşle 91,63 dolarla geride bırakırken yeni haftanın ilk gününe 92,32 seviyelerinden başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön