25 / 04 / 2024

Berdan Mardini Mardin'de fabrika kuruyor!

Berdan Mardini Mardin'de fabrika kuruyor!

Şarkıcı Berdan Mardini, Mardin'de doğup büyüdüğü mahalleye vefa borcunu ödemek için fabrika kuruyor. Fabrikada ise 50 kişi istihdam edecek.



Mardini tarafından Artuklu ilçesi Yaylabaşı Mahallesi'nde yapımı başlatılan gül yağı ve gül suyu fabrikası, tamamlanıyor. 50 kişinin istihdam edileceği fabrika 2 ay sonra hizmete açılacak Mardini, mahallede bin 500 dönüm alanda gül ve lavanta da yetiştirecek.     

Yatırım tutarı 12 milyon lira     

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; fabrika hakkında açıklamalarda bulunan Mardini, memleketini de içinde bulunduran Mezopotamya topraklarının çok verimli olduğunu ifade etti.

Gülün 5 bin yıl önce bu bölgede yetiştirildiği sonrasında Avrupa'ya götürüldüğünü söyleyen Mardini, gül yetiştiriciliğini şehirde yeniden canlandırmak için proje geliştirdiğini ifade etti.     

Mahallede, 12 milyon lira maliyetli fabrikayı kurmak için gül ve lavanta yetiştirmek amacıyla çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Mardini, "Gül ana vatanına dönüyor. Bin 500 dönüm gül ve lavanta ekimiyle sezonluk binlerce işçiye istihdam sağlayacak yatırım yapıyoruz." diye konuştu.  

Gülden çok sayıda ürün elde edilebileceğinin altını çizen Mardini, şunları söyledi:     

 "Gülün yağından ve suyundan gül sabunu, duş jeli, reçel üretilebiliyor. Mardin'in gülle de anılmasını sağlamak istiyoruz. Mardin'de gül festivalleri yapıp, gülle ilgili bütün ürünlerin üretilmesini istiyoruz. Aynı zamanda köyde 20 odalı bir otel yapmayı planladık. Turistlerin doğal yaşamda gül ve lavantalar içinde konaklamasını sağlayacağız." Berdan Mardini, gül yetiştiriciliğini geliştirerek üreticilere ve istihdama katkı sağlamayı planladıklarını söyledi.

"Çevre illere de örnek olacak" 

Fabrikanın 2 ay sonra üretime başlayacağını sözlerine ekleyen Mardini, şu açıklamalarda bulundu:
"Gül fidanlarını Isparta'dan getirdik. 2 sene önce başladık. 2022'de burada gül ve lavantalar çok daha yoğun şekilde ortaya çıkacak. Kırsaldan şehre göçü önlemek için fabrikayı burada kurduk. Yoksa OSB'de de açabilirdik. Bunu bize çok söyleyenler de oldu. 'Burada zarar edersin, fabrikanın değeri olmaz' gibi. Olmasın, benim gözümde fabrikanın değeri, insanlara verilen maneviyat, maddi değerden çok daha yüksek. Burası çevre illere de örnek olacak. Birçok yerden gelip bilgi alıp inceliyorlar."   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeye yatırım yapılmasıyla ilgili konuşan Mardini, "Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetlerini biliyoruz. Biz de bu doğrultuda hareket etmeye çalışıyoruz. Kendisini fabrikanın açılışına davet edeceğim." dedi.


Geri Dön