28 / 03 / 2024

BESA Grup yeni proje için kollarını sıvadı!

BESA Grup yeni proje için kollarını sıvadı!

BESA Grup’un Bodrum’da inşa ettiği The BO Viera projesinde ilk etabın teslimleri yılsonuna kadar yapılacak. Müthiş bir günbatımı manzarası sunan proje, Bodrum’un odak noktası Türkbükü ve Gündoğan’ın arasında yer alan Küçükbük Koyu’nda hayata geçiriliyor...



İNŞAAT sektörünün önde gelen firmalarından BESA Grup, Ankara’da gerçekleştirdiği projelerle adını duyurdu. Besa Ataşehir Evleri, Besa Karina Evleri, Besa Nova Evleri, Panaroma Evleri, Kuleevo gibi seçkin projeleri tamamlayarak hak sahiplerine teslim eden firma, Ankara’nın ilk AVM’si olan Galleria AVM’nin de yeniden inşası ve kiralanması tamamlanarak hizmete açtı. BESA Grup bu sıralar yeni bir projeyi daha hayata geçirmek üzere kolları sıvanmış durumda. Grup, Bodrum’daki ilk projesi olan The BO Viera’nm inşaatına geçen yıl başladı. îlk etabı 2019 yılı sonunda teslim edilecek proje, toplam 150 dönüm arazi üzerinde inşat ediliyor. Proje kapsamında Hilton grubunun üst segment, soft branded markası CURIO’nun da 85 odalı bir oteli yer alıyor.

Para dergisi editörleri, BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci ile firmanın geçmişini ve Bodrum’a yeni bir soluk katacak The BO Viera projesini konuştu...

Efe Bey, sizi tanıyabilir miyiz?
Lise öğrenimimi Fatoş Abla Koleji’nde okul birincisi olarak bitirdikten sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünü 2013 yılında tamamladım. Üniversite yıllarımda 3 dönem boyunca TOBB Üniversitesi Ekonomi ve Genç Girişimcilik Topluluğu Başkanlığı görevini yürüttüm. 21 yaşında en genç üye olarak TÜGİAD’a katıldıktan sonra 22 yaşında da yönetim kuruluna seçildim. Ayrıca TÜ-SİAD, TAİDER ve Beşiktaş JK Kongre üyesiyim. Şu anda BESA Grup Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmekteyim.

“Besalı olma” yolunda ilerlemek için aldığım iç mimarlık eğitimi ve yurtdışı iş stajlarım ile kendimi her zaman geliştirmeye çalıştım. Çok genç yaşta atıldığım iş yaşamının ağırlığı, herkes için olduğu gibi başlarda benim için de yorucu oldu. Kısa bir zaman içerisinde naçizane ayak uydurduğumu düşündüğüm iş hayatında en büyük örneğim ve motivasyonum babamın iş disiplini ve hayalleri oldu. Her projesinde onlarca yıllık tecrübe ve birikime rağmen duyduğu heyecana her zaman gıpta ettim. Şimdi beraber yürüttüğümüz işlerde ben de onun kadar istek ve heyecan doluyum.

BESA Grup hakkında bilgi alabilir miyiz?
İnşaat sektöründe gerçekleştirdiğimiz öncü projeler ile yaklaşık yarım asırdır Başkent Ankara’ya ve Türkiye’ye yatırım yapan BESA Grup olarak konut ve ticari nitelikli çok sayıda projeye imza attık. Besa Ataşehir Evleri, Besa Karina Evleri, Besa Nova Evleri, Panaroma Evleri, Kuleevo BESA Grup tarafından bugüne dek hayata geçirilen konut projelerimizden bazıları. Ankara’nın ilk AVM’si olan Galleria AVM’nin yeniden inşası ve kiralanması tamamlanarak hizmete açıldı. “Strip mail” konsepti ile düzenlenen Galleria sadık müşterileri ile yeniden buluştu ve kısa sürede büyük beğeni topladı. Ankara’da 604 konuttan oluşan konut projemiz Kent İncek’in inşaat ve satışlarına da ara vermeden devam ediyoruz. Ankara’da Eskişehir Yolu aksı üzerinde Balıkuyumcu’da firmamıza ait 450 bin m2 arsa üzerine 4 bin konut ve Avrupa’nın en büyük outleti projemizin proje geliştirme çalışmalarına da aynı hızla devam ediyoruz.

BESA Grup olarak elli yıllık deneyimimiz ve son iki yılım geceli gündüzlü proje çalışmalarına adadığımız Bodrum’un en büyük ve en sofistike projesi için de yola çıktık. Bodrum’da da tüm deneyimimiz, bilgimiz, samimiyetimiz ve gayretimizle hayata dokunmak istiyoruz.

The BO Viera, Bodrum'un öne çıkan projelerinden biri, zelliklerinden bahseder misiniz?
BESA Grup olarak The BO Viera ile Bodrum’daki ilk projemizin inşaatına geçtiğimiz yıl başladık ve inşaata hızla devam ediyoruz. Gayrimenkul ve inşaat yapım, yatırım, geliştirme ve işletme konusundaki tecrübemizi Bodrum’a ve Türkiye’nin turizm gelişimine aktararak The BO Viera projemiz ile bulunduğumuz bölgede proje alanı büyüklüğü ve denize konumu açısından emsalsiz olması ile de bir ilki gerçekleştiriyoruz. The BO Viera’yı Bodrum’un odak noktası Türkbükü ve Gündoğan'ın arasında yer alan Küçükbük Koyu’nda hayata geçireceğiz.

İlk etabı 2019 yılı sonunda teslim edilmeye başlayacak olan The BO Viera projemiz Bodrum’da inşaatına devam edilen ender projelerden. Toplam 150 dönüm arazi üzerinde, 200 adet rezidans, 130 adet villa, 7 adet işyeri olmak üzere toplam 337 anahtar ve Hilton grubunun üst segment, soft branded markası CURIO’nun 85 odalı otelinin yer aldığı, arazinin doğal eğimleri çok başarılı biçimde kullanılan, tamamı deniz ve günbatımı manzaralı, mimarinin peyzajın içerisinde eridiği The BO Viera, tamamlandığında Bodrum’un en büyük ve sofistike projesi olacak.

"Doğayla bütünleşen nitelikli mimari" diyorsunuz. Bunu açar mısınız?
Yapılar, mimarinin doğal yapı ile bütünleştiği ve bölgenin endemik yapısına uygun peyzajın ön plana çıktığı, Bodrum günbatımını doğrudan seyreden yegane koyunda konumlanıyor.

Doğal falezleri ile denize sıfır, 1.2 kilometrelik benzersiz bir sahile sahip olan The BO Viera Projesi’nin hayata geçirildiği Küçükbük Koyu’nun tam karşısında yer alan Apostol (Küçük Tavşan) Adası’na karşı dünyanın en güzel gün batımları The BO Viera sakinlerinin yaşamına benzersiz bir dokunuşta bulunacak.

Projenin diğer mimari özellikleri neler?
The BO Viera, mimari tasarım olarak, yöresel Bodrum / Ege mimarisinin kübik formlarım soyutlayarak kullanmayı amaçlıyor. Yaşam alanlarının yüksek tavanlı ferahlığı ve dış mekan ile kurduğu ilişkiler, doğal ışık kullanımı ve kontrolü, yalnızca geleneksel kullanıma atıfta bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda ekolojik olarak sürdürülebilir bir mimari dil oluşturuyor. Mimaride ve çevre düzenlemesinde kullanılan malzemeler de çevreye uyum ve doğallığı öncelikle sağlamaya yönelik olarak, bölgenin doğal taşı, brüt beton ve ahşap olarak seçiliyor. The BO Viera, hem içe dönük, sakin, yalın ve mahrem hem de dışa dönük canlı, coşkulu, göz önünde ve eğlenceli yaşam alanları ile Bodrum’un çok yönlü yaşam biçimini içselleştiriyor. The BO Viera villalarının yalın atmosferi, gün batımından esinlenerek kullanılan sıcak renkler, dokular ve detaylarla zenginleştiriliyor. Villaların doğa ile iç içe geçen mimari dokusu, iç mimari kimlikte de devam ettirildi.

Bodrum artık sadece yaz dönemleri değil, kış dönemleri de bir yaşam haline geldi. Bu popülerliği neye bağlıyorsunuz? İnsanlar niye yaşam için Bodrum'u tercih etmeli?
Çocukluğumdan itibaren her yaz tatile geldiğimiz Bodrum’un benim için de çok ayrı bir yeri var. Tutkularının izinden giden bir grup olarak binlerce yıldır tutkuyla bağlananlar gibi bizler de, ben de tutkuyla bağlandık Bodrum’a. “Hayatı yakalayan” dünyadaki en özel ve ender yerlerden biri olarak da Bodrum, hem huzur hem de enerji demek. Stresten, kalabalıktan uzakta, uzaklaşmak istediğimizde de Bodrum, şehrin kalabalığını, eğlence ve enerjiyi aradığımızda da Bodrum’da olmak gibisi yok.

Siz yatırımcı olsanız, neden bu projeden ev alırsınız?
Mimari projesi Bodrum Belediyesi tarafından onaylanan ve inşaat ruhsatı alman The BO Viera projesinde yer alan gayri-menkuller, yatırımcısına hemen tapu edinme fırsatı sunuyor. Türkiye’nin olduğu kadar tüm Ege ve Akdeniz havzasının da en değerli bölgelerinden Bodrum’da hem benzersiz bir yaşam deneyimi, hem de yatırımcılar için doğru, güvenilir ve zamansız bir yatırım fırsatı yaratıyoruz.

Ayrıca alışveriş ve hizmet noktalarının yanı sıra SPA, yüzme havuzları, fitness, restoran ve cafeler, çocuklara özel alan, sahilde beach Club’lar gibi sosyal donatılara sahip The BO Viera’nın güvenlik, temizlik, bahçe bakımı gibi servis hizmetleri BESA Grup’un deneyimli hizmet şirketi tarafından sağlanacak.

Bu projede hedef kitleniz kimler?
Öncelikli hedef kitlemiz kendi ülkemizin doğaya ve yaşama saygılı' Bodrum tutkunları. Yurtdışından, özellikle Avrupa, Ortadoğu ülkelerinden ve Azerbaycan başta olmak üzere Türk Cumhuriyetleri’nden önemli ailelerden ön taleplerimiz de bulunmaktadır.

Yurtdışından ilgi var mı? Yabancı yatırımcıyı çeken bir proje mi?
Yurtdışı çalışmalarımız da aynı hızla devam ediyor. Türkiye’ye yabancı yatırımcının ilgisi hala çok yoğun. Bizler de yurtdışında kendi marka hedef ve vizyonumuza uygun çeşitli elit fuar ve projelerde yer almaya çalışıyoruz. The BO Viera projemiz için son olarak yaptığımız Katar lansmanını, Doha’da geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdik. Büyük ilgi gören lansman toplantımıza, dünya genelinde gayrimenkul yatırımı yapan seçkin, yüksek beklentilere sahip Katar ve Orta Doğulu çok uluslu bir davetli kitlesi katıldı. 

Ayrıca geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan Dubai Cityscape Global fuarında da İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) “Discover the po-tential" kapsamında Türkiye adına katıldığı standa biz de katılarak destek verdik.

Ülkemizde ekonomik hareketi gerçekleştirebilecek en kuvvetli sektör inşaat ve turizm. Bu sektörlerin dengeli, sürdürülebilir ve sağlıklı bir büyüme stratejisi izlemeleri ile ülkemiz büyüme trendini sürdürecek. Özellikle Orta Doğu pazarının ülkemize ve projelerimize olan büyük ilgisinden dolayı çok memnunuz. Türkiye’nin istikrarlı yönetimi ile Körfez ülkelerinin Türkiye’de daha fazla yatırıma yöneleceğine inanıyorum. BESA Grup olarak bizler de yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.


Geri Dön