28 / 03 / 2024

Besa Kule'de iklimlendirme için özel çalışmalara imza atılıyor!

Besa Kule'de iklimlendirme için özel çalışmalara imza atılıyor!

Doğru iklimlendirme sistemlerinin iş ve alışveriş merkezlerinde en çok dikkat edilmesi gereken kriterlerden olduğunu ifade eden Efe Bezci, yaz ve kış aylarında dengeli sıcaklığın oluşturulması için özel çalışmalara imza atılması gerektiğini kaydetti.



Doğru iklimlendirme sistemlerinin iş ve alışveriş merkezlerinde en çok dikkat edilmesi gereken kriterlerden olduğunu ifade eden Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, yaz ve kış aylarında dengeli sıcaklığın oluşturulması için özel çalışmalara imza atılması gerektiğini kaydetti. 


Bir mekana girildiğinde dışarıdaki sıcaklığın içeriyle eşit veya denge halinde olmaması durumunda sıkıntı yaşanabileceğini belirten Bezci, "Büyük yatırımlarla inşa edilen iş ve alışveriş merkezlerinin başanlı olabilmeleri için her detayın titizlikle kurgulanması gerekiyor.  Doğru iklimlendirme de kaliteli hizmetin sunulabilmesini sağlayan en önemli sistemlerden biri. Bir iş veya alışveriş merkezine girildiğinde, dışarısı soğuksa içerisi çok sıcak olmamalı, sıcaksa da buz gibi hissettirmemeli" dedi.  Besa Grup tarafından "altın üçgen" olarak bilinen Eskişehir Yolu, Konya Yolu ve Söğütözü üçgeninin tam merkezinde inşa edilen Besa Kule tş Merkezi'nde de iklimlendirme çözümlemesine ayrı özen gösterdiklerini kaydeden Bezci, ısıtma soğutma sisteminin kazan-soğutma kulesine dayalı "ısı pompası" ile çözümlendiğini bildirdi. Bezci, şunları söyledi: "Isı pompası sayesinde Besa Kule'deki her ofiste ısıtma ve soğutma aym anda yapılabilecek. Projede kullanılan teknoloji sayesinde kuzey cephedeki ofisler ısınırken, aynı anda güney cephedekilerde de soğutma yapılabilecek.  Çalışma hayatma konfor getirecek sistemle Besa Kule'de ofisler hep bahar havasma sahip olacak." Sistem ile atık ısıların da kendi içerisinde aktan m yapmasım sağlayarak ve ana cihazların daha az çalıştmlacağını bunun da enerji tasarrufuna katkıda bulunacağım vurgulayan Bezci, "Akıllı ve yeşil bina uygulamasının göstergelerinden olan enerjiyi verimli kullanma şartlarını da Besa Kule'de sağlamış olacağız. Böylece karbon salımı azaltılarak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmış olacağız" ifadelerini kullandı. 


Ticaret Gazetesi 


Geri Dön