27 / 04 / 2024

Beşevler Turizm Otelcilik Okulu yıkıldı!

Beşevler Turizm Otelcilik Okulu yıkıldı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yıkılmasını istemediği Beşevler Turizm Otelcilik Okulu'nun binası yıkıldı.



Ankara Beşevler Turizm Otelcilik Okulu binası yıkıldı. Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi uzun süredir okulun yıkılmaması için mücadele veriyordu. 


Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Beşevler Turizm Otelcilik Okulu'nın öğrencileri  Karşıyaka Mezarlığı yakınında bulunan turizm ve otelcilik okuluna gidecekler.


Okulun yıkılmasını istemeyen ve yıkım sırsında vatandaşlqarın hayatının tehlikeye atıldığını iddia eden  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, davamız devam ederken, sonucunu bile beklemeden otelcilik okulunun yıkılmasının doğru olmadığını ifade etti.


Candan konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İşte Candan'ın açıklaması; 


"Eğitim alanı, cami yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmiştir. 1961 yılında, ülkemizin ilk otelcilik ve turizm öğretiminin başlandığı okul binasının Milli Eğitim Bakanlığından alınarak üniversiteler bölgesinin merkezine bir ibadethane yapılması, ideolojik bir tavırdır.  Binanın yıkımını kimin yaptığı bile belli değil, Gazi Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesinin, öğrencilerin ve üniversitelerin yoğun olduğu bir bölgede saat 17.30'da kontrolsüz bir şekilde yapının yıkılması sonucu Beşevler bölgesi toz bulutu ile kaplanarak göz gözü görmez hale geldi.  Bunun sorumlusu, kent yaşamını ve kentlilerin sağlığını tehdit eden ve bu vahşi yıkıma göz yuman sorumlu bir kurum ortada gözükmemektedir."


Ankara Başkent 


Geri Dön