28 / 03 / 2024

Beşevler Turizm Otelcilik Okulu yıkım

Beşevler Turizm Otelcilik Okulu yıkım

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yıkılmasını istemediği Beşevler Turizm Otelcilik Okulu'nun binası yıkıldı.

Mutluköy Taşevler Turizm Otelcilik İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Mutluköy Taşevler Turizm Otelcilik İnşaat Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Yılmaz, Barış Özenç, Emir Burak Sümer ve Uğur Güven Öğütgen ortaklığında kuruldu.

Altınbiçer Turizm Otelcilik Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altınbiçer Turizm Otelcilik Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş’ta  200 bin TL sermaye bedeli ile Pınar Altıner tarafından kuruldu.

Yapıkur Lojistik Otomotiv Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yapıkur Lojistik Otomotiv Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş’ta  100 bin TL sermaye bedeli ile Hikmet Balcı,  Şevki Balcı, Bahadır Atay, Tümay Yazıcı tarafından kuruldu.

Ahj Turizm Otelcilik Hizmetleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Ahj Turizm Otelcilik Hizmetleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi Beşiktaş’ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yılmaz tarafından açıldı.

Yda Turizm Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Yda Turizm Otelcilik Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Davarcıoğlu tarafından kuruldu.

3k Group Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3k Group Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Demir, Kerem Demir ve Kübra Demir ortaklığında kuruldu.

Lontana Turizm Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Lontana Turizm Otelcilik Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 60 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Aydın Kendir tarafından kuruldu.

Al Safa Turizm Otelcilik Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Al Safa Turizm Otelcilik Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Beşiktaş'ta 4 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Ehd Turizm Otelcilik Taşımacılık Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Ehd Turizm Otelcilik Taşımacılık Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Ufuk Duvan tarafından kuruldu.

Zara Suit Turizm Otelcilik Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zara Suit Turizm Otelcilik Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Kılıç tarafından kuruldu. 

Gülseda Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gülseda Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 30 bin TL sermaye bedeli ile Reza Mohammadıan tarafından kuruldu. 

RTE Palace Turizm Otelcilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

RTE Palace Turizm Otelcilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 20 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Atar tarafından kuruldu.

Diamond Finance Group Turizm Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Diamond Finance Group Turizm Otelcilik Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Vıacheslav Polıushın, Alekseı Ponomarev ve Mevlüt Seyfet ortaklığında kuruldu. 

Beşevler Turizm Otelcilik Okulu yıkım Haberi

Beşevler Turizm Otelcilik Okulu yıkım

Ankara Beşevler Turizm Otelcilik Okulu binası yıkıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi uzun süredir okulun yıkılmaması için mücadele veriyordu. 


Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Beşevler Turizm Otelcilik Okulu'nın öğrencileri  Karşıyaka Mezarlığı yakınında bulunan turizm ve otelcilik okuluna gidecekler.


Okulun yıkılmasını istemeyen ve yıkım sırsında vatandaşlqarın hayatının tehlikeye atıldığını iddia eden  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, davamız devam ederken, sonucunu bile beklemeden otelcilik okulunun yıkılmasının doğru olmadığını ifade etti.


Candan konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İşte Candan'ın açıklaması; 


"Eğitim alanı, cami yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmiştir. 1961 yılında, ülkemizin ilk otelcilik ve turizm öğretiminin başlandığı okul binasının Milli Eğitim Bakanlığından alınarak üniversiteler bölgesinin merkezine bir ibadethane yapılması, ideolojik bir tavırdır.  Binanın yıkımını kimin yaptığı bile belli değil, Gazi Üniversitesi Tıp...