26 / 04 / 2024

Beşiktaş'taki Resim Heykel Müzesi'nin binası ne olacak

Beşiktaş'taki Resim Heykel Müzesi'nin binası ne olacak

Resim Heykel Müzesi (RHM) yıllardır kapalı. Dolmabahçe'deki tarihi bina yenilendi ama ne zaman açılacağı hâlâ belli değil. Şimdi ön protokolü yapılmış yeni bir proje söz konusu. Müze, 50 sonrası dönemi Antrepo No 5'te kurulacak yeni binada teşhir edecek



Resim Heykel Müzesi (RHM) yıllardır kapalı. Dolmabahçe'deki tarihi bina yenilendi ama ne zaman açılacağı hâlâ belli değil. Şimdi ön protokolü yapılmış yeni bir proje söz konusu. Müze, 50 sonrası dönemi Antrepo No 5'te kurulacak yeni binada teşhir edecek. Doğrusu bu gayet iyi bir fikir. Böylece İstanbul Modernle yan yana bir müze adası oluşturan RHM, yeni ve modern binasına daha fazla ziyaretçi çekebilecek. Ama bu güzel projenin yanında bazı önemli sorular da gündeme geliyor.

Mesela Galataport projesi başladığında RHM ne olacak Hadi İstanbul Modern'in sözleşmesi 2028'e kadar, peki RHM kendisini nasıl garantiye alacak Bu çapta bir müze binasını kurup, işletecek kaynağı nereden bulacak Projenin önünü açan devlet kaynak garantisini de veriyor mu 70 yıldır müzeyi ağırlayan tarihi yapı ne olacak Üniversite o binayı 'klasik döneme' ayırıp müze olarak kullanmaya devam etmeyi planlıyor. Dedikodular ise devletin orayı da Başbakanlık Ofisi'nin bulunduğu komplekse katmak istediği yönünde. Acaba işte size bir yer gösterdik, artık burayı boşaltın' süreci mi istemeye başladı Bu sorulara sağlam yanıtlar verilmesi ve Mimar Sinan Üniversitesinin sahibi olduğu bu müzeye layık bir proje geliştirdiğine herkesi ikna etmesi gerekiyor.

Cem Erciyes/Radikal


Geri Dön