20 / 04 / 2024

BESOB Büyük Sanayi Sitesi inşaatı yarıda kesildi!

 BESOB Büyük Sanayi Sitesi inşaatı yarıda kesildi!

Sadece Kestel’in değil Bursa’nın da dev projelerinden biri olan ‘Büyük Sanayi Sitesi’ ilgisizlik nedeniyle kaderine terk edildi. İlk etapta Mobilyacılar Sitesi olarak yapılan 125 işyerinden sadece 25 adedi satılınca, TOKİ ikinci etap için yatırımdan vazge



Büyük hayallerle iki yıl önce Kestel’de yapımına başlanan 3 bin 700 işyerinin bulunacağı BESOB Büyük Sanayi Sitesi inşaatı kaderine terk edildi. İlk etapta Mobilyacılar Sitesi olarak yapılan 125 işyerinden sadece 25 adedi satılınca,  TOKİ  ikinci etap için yatırımdan vazgeçti. 


Büyük Sanayi Sitesi için yatırım yapılmayınca inşaat işini üstlenen yüklenici firma Mercan İnşaat Limitet Şirketi, şantiyeyi taşımak zorunda kaldı. 51 bin metrekarelik alana rağbet olmayınca mega projenin ikinci etabı TOKİ tarafından tozlu raflara kaldırıldı.


Sanayi sitesinin bu durumda tamamlanabilmesi zor gibi görünüyor. BESOB Başkanı Arif Tak, “TOKİ’nin sanayi sitesinin diğer etap inşaatları için ihaleye çıkmasını bekliyoruz” dedi.


Kestel'de 1,5 yılda tamamlanması planlanan BESOB Büyük Sanayi Sitesi’nin temelini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç atmış, projenin hayata geçirilmesi için bölge esnafı 47 milyon TL ödemişti.


Bursa Hakimiyet Gazetesi 


Geri Dön