18 / 04 / 2024

Beton mikseri operatörü, evinde ahşap ev yapıyor!

Beton mikseri operatörü, evinde ahşap ev yapıyor!

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir firmada beton mikseri operatörü olan Cumhur Günay, evinde kurduğu atölyede ağaç dalları ve köklerinden ahşap ev maketleri üretiyor.



Düzce'nin Akçakoca ilçesinde doğup büyüyen, işi nedeniyle 5 yıl boyunca Tavşanlı'da yaşayan 38 yaşındaki Cumhur Günay, işinde betondan evler, atölyesinde ise ağaçtan maket evler yapıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Günay, 5 yıl önce bir inşaatta bulduğu ağaç parçasıyla ahşaptan evler yaptığını söyledi. Daha önce ahşaplar hakkında hiçbir çalışması olmadığını kaydeden Günay, şunları söyledi:

"Bir gün inşaatta bir ağaç parçası ayağıma takıldı. Toprağa toza bulanmış, belki fırtınada kopmuş bir daldı bu ve çok güzeldi. Alıp eve götürdüm. Bunu fırçalayıp temizlerken güzelliklerine hayran kaldım, bir ormanlık alan gibi hissederek bıçakla şekillendirmeye başladım. Tamamen doğal olmasını istediğim için de herhangi bir endüstriyel makine kullanmadım."

Beton mikseri operatörü, evinde ahşap ev yapıyor!

"İlk zamanlar alay edenler oldu"

Başta çevresindeki insanların, ahşapla ilgili çalışmalarına sıcak bakmadığını dile getiren Günay, "Ağaç işiyle uğraşmam nedeniyle alay konusu olmuştum. 'Uğraşacak başka bir şey bulamadın mı?', 'Odunla neden uğraşıyorsun.' gibi eleştiriler aldım. Beğenenler, satın almak isteyenler oldu." şeklinde konuştu.

Beton mikseri operatörü, evinde ahşap ev yapıyor!

Köklerin, dalların, kütüklerin her birinin kendine has hikayelerinin olduğunu sözlerine ekleyen Günay, bazılarının üzerinde hiç çalışma yapmadan da sadece temizleyerek zımparalayarak güzelliğini ortaya çıkardığını kaydetti. Ahşap sanatının aynı zamanda kendisi için bir terapi olduğunu belirten Günay, şu açıklamalarda bulundu:

"Bir kentte yaşıyorsunuz, her yer beton. İnsanlar doğayı bozuyor, bahçesindeki 5-10 metrelik bir yerde ağaçlardaki o doğayı tekrar yaşamaya çalışıyor. Mesleğimiz hazır beton sektörü olduğu için sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar çalıştığımız oluyor. Betonlar arasında çalışıp eve gelince, topladığım ahşap malzemeleri, kökleri sanat eserine dönüştürmekten huzur buluyorum." 

Beton mikseri operatörü, evinde ahşap ev yapıyor!


Geri Dön