20 / 04 / 2024

Beyannamelerin ertelenip ertelenmeyeceği meclis gündeminde!

Beyannamelerin ertelenip ertelenmeyeceği meclis gündeminde!

Koronavirüs nedeniyle bütün işletmelerin vermekle yükümlü olduğu beyanname ve ödeme sürelerinin ertelenip ertelenmeyeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, koronavirüs nedeniyle bütün işletmelerin vermekle yükümlü olduğu beyanname ve ödeme sürelerinin ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin soru önergesi hazırladı. İlgezdi, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Akkuş, ''Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak nisan, mayıs ve haziranda muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemelerinin mücbir sebep nedeniyle 6'şar ay ertelendiği bu sebeple nisan, mayıs ve haziran ayı KDV ve muhtasar beyan verme sürelerinin 27 Temmuz tarihine ertelendiğini duyurmuştur. Ancak mücbir sebebe giren işletmelerin diğer beyannameleri ile ilgili bir erteleme yoktur. Öte taraftan mücbir sebebe girmeyen işletmeler beyannamelerini hala yasal süre içerisinde vermeleri gerekmektedir. Bu işlemler için mali müşavirler çalıştıkları firmalara gitmek ve evrak toplamak zorunda oldukları için koronavirüse açık hedef haline gelmektedir. Başka bir ifadeyle Koronavirüs salgini sebebi ile birçok sektörde önemli ölçüde tedbirler alınmışken muhasebeciler hala risk altında çalışmak zorunda kalmaktadır'' diye konuştu. 

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin soruları:
1- Virüs nedeniyle mücbir sebebe giren veya girmeyen bütün işletmelerin vermekle yükümlü oldukları tüm beyannamelerin sürelerini 27 Temmuz tarihine erteleyecek misiniz? 

2- Virüs nedeniyle mücbir sebebe giren veya girmeyen bütün işletmelerin vermekle yükümlü oldukları tüm beyannamelere ilişkin ödemeleri 6 ay süre ile erteleyecek misiniz? 

3- Virüse karşı mali müşavirleri korumak için beyanname sürelerini uzatmak dışında ne tür önlemler almayı düşünmektesiniz? 


Geri Dön