19 / 04 / 2024

Kemer'deki imar planı değişikliği meclis gündeminde!

Kemer'deki imar planı değişikliği meclis gündeminde!

Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılan bir imar planı değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, ''31 Ağustos 2019 tarih ve 30874 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 1485 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararında yer alan karar gereğince mülkiyeti Maliye Hâzinesi adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan Antalya îli, Kemer İlçesi, Kemer Mahallesi, 283 ada, 8 ve 9 parsellere ilişkin "Otel Alanı" kullanım kararları getirilmesine ilişkin olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan imar planı değişikliği onaylanmıştır'' diye konuştu.

Arı, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Söz konusu parseller ralli alanı, pazar alanı, konser alanı gibi halkın benzeri her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak kullanılan Kemer’in merkezindeki tek boş alanda yer almakta olup, ranta kurban edilen Kemer’e büyük zarar verilmektedir. Yapılan bu imar değişikliği önümüzdeki yıllarda etrafında kalan diğer alanlar için örnek gösterilerek "Otel Alanı" olabilecektir.

Kemer İlçesindeki mevcut konaklama tesisleri yeterli olup bunların yenilenmesi gerekirken, yeni tesislerin yapılması turizme katkı sağlamayacak aksine zarar verecektir. İlçenin arıtma tesisi kapasite artışı, turizm çeşitliliğinin artırılması ve daralan turizm sezonunun genişletilmesi gibi onlarca sorununa çözüm için adım atılması beklenirken çok sayıda arazinin otel arazisine çevrilmesi turizm kalitesine zarar verecektir.''

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı'nın soruları:
1) Ülkemizin gözde turizm merkezlerinden Antalya ilimizin Kemer ilçesinde yapılan bu imar planı değişikliğinin kamu yararı taşımadığı ve ranta yönelik olduğu açıkça ortadayken bu yanlışa onay verilmesi ile ne amaçlanmıştır?

2) Bu ve benzeri yanlış uygulamaları önlemeye amaçlı, yaşam alanlarımızın daha çok nefes alabileceğimiz yeşil alanlara ve ihtiyacımız olan sosyal ve kültürel tesis alanlarına ayrılmasına yönelik alınan ve/veya alınması planlanan tedbirler nelerdir?


Geri Dön