25 / 04 / 2024

Beyaz eşya alın iki kere kazanın

Beyaz eşya alın iki kere kazanın

Krizin etkisinden kurtulmak amacıyla kampanyalarla fiyatları aşağı çeken beyaz eşya firmaları, son açıklanan ÖTV indirimini de fiyatlara yansıttı.



Böylece otomotivin ardından beyaz eşya da alan tüketiciler de iki kere kazanmış oldu. Arçelik, mart ayı boyunca, buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, bulaşık makinesi ve kurutucuda mevcut "KDV-ÖTV bizden" kampanyasının üzerine yüzde 6.7'lik ÖTV indirimini de uygulama kararı aldı.

BÜYÜK FIRSAT

 Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, ÖTV indirimini fiyatlara ek indirim olarak yansıtarak, tüketicilerin satın alma gücüne destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Kampanya kapsamında yüzde 18'lik KDV oranını da içeren, toplamda yüzde 26 oranında indirim uyguladıklarını ifade eden Çakıroğlu, "Ekonomiyi canlandırmak amacıyla hükümetin aldığı `dayanıklı tüketim ürünlerinde yüzde 6,7 olan ÖTV'nin 3 ay süreyle sıfıra indirilmesi kararı, sektör açısından olumlu bir gelişme ve tüketici için önemli bir fırsattır" dedi.

Döviz kurlarındaki yüksek oranlı değer artışının maliyetler üzerindeki etkisini fiyatlara henüz yansıtmadıklarını vurgulayan Çakıroğlu, bu nedenle fiyatların çok cazip seviyelerde olduğunu, halihazırdaki zam görmemiş fiyatların mart sonuna kadar devam edecek KDV-ÖTV bizden kampanyası ve ilave olarak verilen indirimle birleştiğinde tüketiciler için bu dönemde alışverişin büyük fırsat oluşturduğunu belirtti.

Geri Dön