26 / 04 / 2024

Beyaz eşyaya yüzde 200 zam geldi! 10 bin liradan bakın kaç liraya çıktı?

Beyaz eşyaya yüzde 200 zam geldi! 10 bin liradan bakın kaç liraya çıktı?

Geçen yıl Mayıs ayında 10 bin liraya kadar mobilya düğün paketleri bulunabiliyorken bu yıl aynı mobilya grupları en az 30-40 bin lira civarında, beyaz eşya da aynı şekilde iki kattan fazla zamlandı.



Mobilya ve beyaz eşya piyasasındaki durgunluğun yeni dönem düğün sezonuyla aşılması bekleniyor ama beyaz eşya ve mobilyalara yüzde 200'ü bulan zamlar geldi. Geçen sene 10 bin liraya bulunabilen düğün paketleri bu sene 30-40 bin liraya dayandı. Sektör temsilcileri alım gücündeki düşüş nedeniyle beyaz eşyada uygulana taksit sayısının en az 24 aya çıkarılması gerektiğini söylüyor.

Dolar kurundaki yükseliş beyaz eşyayı vurdu. Üretimde kullanılan parçaların çoğunun ithal olması beyaz eşyada liste fiyatlarının zamlı tarifelerle güncellenmesine neden oldu.

Beyaz eşyaya yüzde 200 zam geldi! 10 bin liradan bakın kaç liraya çıktı?

Özellikle son bir yılda fiyatları neredeyse ikiye katlanan mobilya, beyaz eşya ve küçük ev aletlerindeki zamlar tüketiciyi oldukça zorluyor. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırınlardan oluşan ürünlere hem kur farkından hem de küresel olarak büyük bir artış gösteren hammadde fiyatları nedeniyle yüksek zamlar geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön