29 / 03 / 2024

Beyaz İnşaat Topkapı'da Çukurova Holding arsasında proje yapacak!

Beyaz İnşaat Topkapı'da Çukurova Holding arsasında proje yapacak!

Firma: Beyaz İnşaat

Proje: Beyaz İnşaat Davutpaşa

Beyaz İnşaat Topkapı Davutpaşa'daki Akşam Gazetesi ,Skytürk ve Atlı Zincir Fabrikası'nın yer aldığı arsada yeni bir projeye başlıyor. Beyaz İnşaat Davutpaşa projesi için Çukurova Holding'le anlaşma yapıp, binanın kapısına tabelayı astı bile...



Beyaz İnşaat Topkapı da Çukurova Holding arsasında proje yapacak!


Beyaz İnşaat, Topkapı Davutpaşa'da yer alan eski Akşam Gazetesi, Skytürk binasının olduğu arsa ve karşısında kalan Atlı Zincir'e ait fabrika arsasında proje inşa edecek. Çukurova Holding'e ait arsa ve Atlı Zincir Fabrikası arsası yaklaşık 30 bin metrekare. Çukurova Holding'e ait olan Akşam gazetesi ve Skytürk 2013 yılında Sancak Medya Grubu'na satıldı.


Eczacıbaşı'ndan 30 milyon TL'ye aldı


Eczacıbaşı Holding, 2010 yılında satın aldığı Atlı Zincir İğne ve Makina Sanayii A.Ş.'ye ait fabrikayı bu yıl Ağustos ayında Beyaz İnşaat'a satmıştı. Eczacıbaşı, 2010'da 14 milyon 800 bin TL ödediği fabrika arsası için Beyaz İnşaat'tan 30 milyon TL kapora tahsil etti. 9 bin 95 metrekarelik arsa da  Beyaz İnşaat  tarafından dönüştürülecek.


Şimdi o binalarda konut projeleri yükselecek.  Beyaz İnşaat Davutpaşa  projesi konut ve ticaret olarak planlandı. Beyaz İnşaat proje çizim çalışmalarına devam ediyor. 350 adet konutun yer alacağı Beyaz İnşaat Davutpaşa projesinde ticari üniteler blokların altında olacak. 


Beyaz İnşaat Topkapı da Çukurova Holding arsasında proje yapacak!


Sanayi alanı dönüşüyor


Bir çok fabrika, depo yerlerinin bulunduğu Topkapı Davutpaşa bölgesi, yapılan projelerle değişmeye başladı. Bölgede yer alan fabrikaların ve eski binaların gün geçtikçe birer birer konut, ofis projelerine dönüşeceği de aşikar.



Eski Şişecam Fabrikası rezidans oluyor


Beyaz İnşaat'ın Topkapı projesinin biraz yukarısında, İş GYO ve NEF'in dönüştüreceği eski Şişecam Fabrikası arazisinde 3 bin 500 konut yer alacak. 2015 yılında başlayacak olan proje 80 bin 239 metrekare alanda konut, ofis ve ticaret ünitelerinden meydana geliyor. 



Artaş Topkapı'da "Kale"sini satışa çıkardı


Topkapı'da Kale Kilit'e ait arazide anlaşan Artaş İnşaat, Avrupa Konutları Kale projesine satışlara başladı. E-5 üzerinde yer alan 38 bin metrekarelik arsanın büyük bir kısmı boştu fakat bir kısmında Citroen Yetkili Servisi binaları ve Ford Showroom yer alıyordu. Şimdi o arsada 9 katlı 10 blokta 599 kount, 40 dükkan ve 50 ofis inşa ediliyor. 2+1'lerin fiyatları 800 bin TL'den başlıyor.



128 dönümlük NAKO arazisi



Yolun diğer karşısında yer alan 180 ortaklı  İstanbul  Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi'ne (NAKO) ait 128 bin 521 metrekarelik araziyi Akzirve Gayrimenkul satın aldı. Suudi Arabistanlı Al Qemam Holding'in Türkiye'deki firması Akzirve Gayrimenkul 245 ambarın yer aldığı araziye 245 milyon dolar ödüyor. Firmanın dev arazide ne yapacağı henüz belli değil.



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


projeye sor



Geri Dön