25 / 04 / 2024

Beydağlılar sosyal alan istiyor!

Beydağlılar sosyal alan istiyor!

Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk'ün 365 gününü değerlendiren vatandaşlar, ilçelerine sosyal alanlar istiyor. Mevcut projelerin de tamamlanmasını bekleyen Beydağlılar, sanayi alanlarının da artmasını istedi




Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk'ün 365 gününü değerlendiren vatandaşlar, ilçelerine sosyal alanlar istiyor. Mevcut projelerin de tamamlanmasını bekleyen Beydağlılar, sanayi alanlarının da artmasını istedi

Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, 30 Mart yerel seçimlerinde güven tazeleyerek göreve devam etti. Vatandaşların ikinci dönemin ilk yılında da memnuniyetini kazanan Şentürk, temizlik ve çevre düzenlemesi ve zabıta denetimlerinin düzenli olması konusunda ilçe sakinlerinden tam puan aldı. İlçede gençlik merkezi, tiyatro ve sinema gibi sosyal alanların eksikliğinden yakınan vatandaşlar istihdam sağlayacak sanayi alanlarının da artmasını istedi. Dar gelirliler için yapılan 40 hanelik konut projesi, Beydağ Kır Gazinosu ve Olimpik yüzme havuzu projelerinin tamamlanması bekleniyor.



İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİ

Gönül Yıldırım (Tezgahtar): Beydağ Belediyesi'nin kaliteli hizmet anlayışına sahip. Genel olarak memnunum. Bayanlara yönelik sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetler belediyenin öncülüğünde artarak devam ediyor. Temizlik ve çöp toplama hizmetleri düzenli. Kültürel faaliyetlerde en büyük eksikliğimiz ilçede bir sinemanın bulunmaması. Gençlerin yaşam alanları daha da genişletilmeli. Mesleki kurslara belediye öncülük etmeyi sürdürmeli.

Ülkü Değirmenci (Esnaf): Belediye ilçede siyaset ayrımı yapmadan herkese tarafsız hizmet götürüyor. Tarım ve sanayide belediye öncülük etmeyi sürdürmeli. İlçede sanayinin gelişmesine ön ayak olmalı. İlçede birçok sokak ve caddeye kilit taşı döşenerek, kentin modern bir görünüme kavuşması sağlandı. Asfaltlama çalışmaları ile yeşil alan, park ve bahçelerin sayısının arttırılmasını istiyoruz.

Feyza Okur (Esnaf): Başkanın halkla içice olması güzel. İlçe tanıtımı imkanlar ölçüsünde yapılıyor. Geleneksel İncir Festivali daha kapsamlı bir hale getirilmeli. Esnaf denetimi ve zabıta hizmetlerinde sıkıntı yok. Belediye, işçi alımı yaparken daha tarafsız davranılmalı.

Nevzat Yıldız (Hazır giyimci): Belediye mevcut park ve bahçelerin bakımını özenle yapıyor. Son zamanlarda hızla artan otomobil sayısı yüzünden sürücüler araçlarını sorumsuzca işyerlerinin önüne park ediyor. Buna karşı önlem alınmalı. Yaşlı ve emekliler için kent içinde daha çok dinlenme ve gezinti alanları yaratılmalı. Köylerden ilçeye gelen köylü vatandaşların ürettikleri ürünlerini sattıkları pazaryeri alanı genişletilse iyi olur.

Hasan Sezer (İşadamı): Belediye asli görevlerini yapıyor. Temizlikten memnunum. İZSU'nun ilçe bazında uyguladığı su tarifesi oldukça yüksek. Beydağ'da su tarifesi Denizli'ye oranla yüzde 100 daha pahalı. Üstelik su cenneti bir yerde yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi bu konuda uyarılmalı.

Sedat Kartal (İşletmeci) : Beydağ'ın kronikleşmiş sorunu işsizlik. Belediyenin asli görevi olmamasına rağmen yeni yeni iş sahalarının açılmasına öncülük yapmasını istiyorum. Kent olarak bir an önce sanayileşmek zorundayız. Sosyal ve kültürel faaliyetlere ise daha fazla önem verilmeli.

Hatice Sarıkulak (Öğrenci): Sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık verilmesini istiyoruz. Canımız sinemaya gitmek istediğinde, Ödemiş'e sinemaya gidiyoruz. Beydağ'da niye sinema yok? Gençlere yönelik kültür evleri, kafeteryalar açılsın ve ilçemiz daha da gelişsin. Spor salonu ve gençlik merkezi olsa gençler buralarda dolu dolu zaman geçirebilir.

Tülay Değirmenci (Esnaf): İlçemizde, tarıma dayalı bir ekonomi hakim. Son derece bereketli tarım alanlarına sahibiz. Buna rağmen işsizlik en önemli sorun. Belediye'nin hizmetlerini genel olarak olumlu buluyorum. Başkan bey, samimi bir insan. Beydağ'a imkanları ölçüsünde hizmet vermeye çalışıyor. Daha iyisini yapabileceğine inancım tam.

Şengül Solak (Öğrenci): İlçemizdeki kütüphanenin son derece yetersiz olduğu görüşündeyim. Belediyeye ait yeni bir kütüphanenin daha hizmete açılmasını istiyorum. İlçemizin yeterince gelişmemiş olduğunu görünce üzülüyorum. Gençlerin spor yapabileceği alanlar açılmalı.

Özcan Değirmenci (Gazeteci): Temizlik ve çöp toplama hizmetleri kent merkezi ve kırsalda düzenli şekilde sürdürülüyor. Düzensiz park sorunu vardı. Zabıtaların sayısı arttırılınca, ekipler sorumsuz sürücülerle daha iyi mücadele etmeye başladı. Fırın ve lokantaların denetimleri eksiksiz yapılıyor. Yağmurlu havalarda içme suyumuz bulanıklaşarak, içilmez bir hal alıyor. İZSU yetkililerine bu sorunu çözmeli. Ayrıca sokaklardaki başıboş hayvanlarla daha etkili mücadele edilmeli.

İzzet Çakır (Emekli): Belediyenin gayretleriyle hizmete açılan Baraj Kır Lokanta'sının ilçemize yakıştı. Belediye elindeki imkanları elinden geldiğinde iyi kullanıyor. Üretim yollarındaki iyileştirme çalışmaların sürdürülmesini istiyorum. Gençlere spor alanları yapılsın. Esnaf ve gıda satan işyerlerindeki denetimler arttırılmalı. Kapatılan adliye binamızı tekrar geri istiyoruz. Sokaktaki kedi ve köpeklere sahip çıkılarak, onlara yardım edilmesini arzu ediyorum.

Fatma İpek (Ev hanımı): Beydağ'a İstanbul'dan gelerek yerleştim. Son derece mutluyum. Temiz, sakin nezih bir kent. Belediye hizmetlerinden memnunum. Ağaçlandırma ve çevre düzenleme çalışmalarını sonuna kadar destekliyorum. Çaresizce sokakları mesken edinmiş hayvanlar için bir an önce barınak yapılmasını istiyorum. Göç alan değil, aksine göç veren bir ilçeyiz. Ekonomik gelişmişliğin yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Mehmet Ali Çakır (Çiftçi): Mahalle aralarında başı boş gezen köpeklerden şikayetçiyim. Belediyenin hizmet anlayışında zaman zaman koordinasyon eksikliği yaşandığı kanısındayım. Tarihi mekanların restorasyon çalışmalarına hız verilmeli. Esnafın ekonomik açıdan faydalanabilmesi için çevre yolunun, Beydağ'ın merkezinden geçmesini istiyorum. Belediye ekonomik projeler geliştirip, öncülük etmeli.

Orhan Şen (Kuru meyve ihracatçısı): Başkan bey, halkla iç içe ve ilçenin sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Her konuya hakim bir lider. Sınırlı ekonomik imkanlara rağmen kaliteli hizmet anlayışını benimsiyor. Yol tamirat ve bakım işleri ekipler tarafından anında yapılıyor. İlçeye en azından 2 yıllık bir Meslek Yüksek Okulu'nun açılmasını istiyorum. Başarılarının devamını dilerim.

Nadire Aktepe (Eczacı): Beydağ çevre ilçelere göre son derece temiz ve bakımlı bir kent. Çöpler düzenli toplanıyor. Kadınlara yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla önem verilmeli. Ayrıca ilçemize otobüs seferleri istiyoruz. Beydağ'da yaşamaktan mutluyum.




Yeni Asır


Geri Dön