24 / 04 / 2024

Beykoz Çayırı Millet Bahçesi'nin detayları belli oldu!

Beykoz Çayırı Millet Bahçesi'nin detayları belli oldu!

Beykoz'un en güzel mesire yerlerinden biri olan Çayır millet bahçesi oluyor. Proje  İBB Meclisi'nde oy çoğunluğu ile kabul edildi. 



Beykoz Belediyesi tarafından tarihi mesirenin korunması ve nitelikli sosyal alanlara çevrilmesi için hazırlanan Millet Bahçesi Projesi İBB Meclisi'nde görüşülerek oy çokluğuyla meclisten geçmişti. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; Proje İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından veto edilmişti. 

"Çayır Elden Gidiyor" iddialarının yer aldığı mesire, yeşil yüzü korunarak yapılan çalışmalar tamamlandığında nitelikli alanlarıyla tüm İstanbul ve Beykozlulara hizmet verecek. 

Beykoz Çayırı Millet Bahçesi nin detayları belli oldu!

Proje dahilinde yapılacak çalışmalarla çayır etrafında izinsiz kullanılan kamu alanları tekrar Beykoz halkına kazandırılacak. Böylece fiili kullanımda 38 bin metrekare olan alan 93 bin metrekareye çıkacak ve 55 bin metrekarelik yeni alan inşa edecek. Mevcut çayır aynı şekilde korunarak inşa edilecek çalışmalar sonunda çayır alanı 2,5 misline çıkmış olacak. Millet Bahçesi'nde, yeşil alan ve çevre düzenlemeleriyle ilçenin gereksinim duyduğu nitelikli yürüyüş yolları, dinlenme, gezinti, spor ve sosyal alanlar kurulacak. Toplam 116 bin metrekarelik alanda uygulanacak proje tamamlandığında Beykoz Çayırı bakımlı bir çehreye kavuşacak.

Ekrem İmamoğlu'ndan Beykoz Çayırı'nın millet bahçesi yapılmasına veto!

İBB Meclisi'nde Beykoz Millet Bahçesi tartışması!


Geri Dön