25 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Beykoz Çayırı'nın millet bahçesi yapılmasına veto!

Ekrem İmamoğlu'ndan Beykoz Çayırı'nın millet bahçesi yapılmasına veto!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı'nın, oyçokluğu ile Millet Bahçesi olmasına karar verilmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararı veto etti.



İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı'nın, oyçokluğu ile Millet Bahçesi olmasına karar verildi. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; CHP grubunun karşı durduğ karar, çayırın yapılaşmaya açılacağı nedeniyle kamuoyunun tepkisini çekti. 

Beykoz Belediyesi tarafından hazırlanan plan değişikliği teklifi kapsamında çayıra; millet kıraathanesi, sanat atölyeleri, çay bahçesi, okçuluk ve tenis gibi spor alanları, cami, mescit, büfe, idari tesis, otobüs-teleferik hattı istasyonu ve emsale dahil edilmemek üzere zeminaltı otopark inşa edilecek.

Ekrem İmamoğlu ndan Beykoz Çayırı nın millet bahçesi yapılmasına veto!

Yapılarda yükseklik 4.50 metreden 6.50 metreye, inşaat alanı bin 929 metrekareden, 4 bin 800 metrekareye çıkarıldı. Karara ilişkin tepkilerle ilgili konuşan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın çayır alanının genişletildiğine dikkat çekerek “Hayırlı bir iş yaptığımıza inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

KARAR TEKRAR OYLANACAK

CHP'li İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, tepkilere neden olan kararın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edildiğini duyurdu.

Ekrem İmamoğlu ndan Beykoz Çayırı nın millet bahçesi yapılmasına veto!

Sataloğlu sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada “Beykoz çayırının millet bahçesine dönüştürülmesi hakkında AKP ve MHP oylarıyla oy çokluğu ile alınan İBB Meclis kararı İBB Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu tarafından yeniden görüşülmek üzere veto edilmiştir. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'nun veto ettiği kararın Ekim ayı meclis oturumları sırasında gündeme alınarak yeniden oylanması öngörülüyor. Çoğunluktaki  AKP-MHP grubu kararda ısrar ederek oylarında değişiklik yapmazsa karar kesinleşmiş olacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kararın kesinleşmesinden sonra iptali için yargıya başvurma hakkına sahip.

İBB Meclisi'nde Beykoz Millet Bahçesi tartışması!


Geri Dön